Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Akören ARE MYO’da Mezuniyet Sevinci
Tarih : 2014.05.31  19:22:06
Akören Ali Rıza Ercan Meslek Yüksek Okulu'nda 2013-2014 akademik yılı 16. dönem mezunları mezuniyet töreni yapıldı. Törende 300 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Akören Ali Rıza Ercan MYO’da 2013-2014 akademik yılı 16. dönem mezunları mezuniyet sevincini yaşadı. 300 öğrencinin mezuniyet sevinci yaşadığı tören, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İlhan ASİLTÜRK’ÜN açılış konuşmalarıyla yüksekokul yerleşkesinde gerçekleşti.

Mezuniyet törenine, İlçe Kaymakamı Akın ÖZKAN, Belediye Başkanı Ekrem TULUKÇU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, Hayırsever işadamları Nurullah ve Ali ERCAN, üniversitemizden bazı fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, bölüm başkanları, akademik ve idari personel, ilçe daire amirleri, aileler ve öğrenciler katıldı. Tören, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende açılış konuşması yapan Akören Ali Rıza Ercan MYO Müdürü Doç. Dr. İlhan ASİLTÜRK; “eğitim öğretim faaliyetlerinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan öğretim elemanlarına, yetiştirdikleri gençlerle gurur duyan ailelere, baba adını mezar taşına yazmak yerine, gençlerin geleceğini şekillendiren bu okulda yaşatan Sayın Nurullah ERCAN’a teşekkür etti. Öğrencilere son dersin zili çaldı, biliyorum diye seslenen ASİLTÜRK konuşmasını bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Meslek hayatınızda doğruluktan ve ilmin gösterdiği yoldan ayrılmayınız.

Eğitim ve öğretiminiz süresinde bazı sorunlarla karşılaşmış olabilirsiniz.  Yüksekokulumuzun sizlere, güçlü öğretim kadrosu ve fiziki imkanlarıyla yeterli ve çağın gereksinimlerine uygun bir eğitim verdiğini içtenlikle ifade edebilirim. Aldığınız eğitimin kalitesi yönünden hiçbir çekince duymadan, Selçuk Üniversiteli olmaktan gurur duyunuz. Bize ihtiyaç duyduğunuz her an kapımız açık olacaktır” diye hitap etti.

Hayırsever işadamı Nurullah ERCAN konuşmalarında; “sevgili mezunlar hepinizden bir isteğim var, şu andan itibaren önünüzdeki hayatın çok zor olduğunu kabul ederek, fiili iş hayatına atılınca önünüze çıkan hiçbir güçlüğe teslim olmadan, tam bir azimle ve hedefle, küçük iş, büyük iş, zor iş kolay iş demeden bulduğunuz veya hazırlayabildiğiniz her işe en tabanından başlayarak hayattaki başarının en önemli temelini atınız” dedi.

Törende konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN öğrencilere; bu Ülkeyi geleceğe taşıyacak olan, daha müreffeh, daha güçlü yapacak olan sizler ve sizlerden sonraki nesillerdir.

Şunu bilin ki hayat ve gelecek her zaman okul hayatından daha zor ve engellerle doludur. Kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. İhtiyacınızı ve hedefinizi belirleyip bunun için ne gerekiyorsa yapın. Selçuk Üniversiteli olarak önemli bir markanın diplomasını taşıyorsunuz, bu Ülkenin ilk 10’u içinde bulunan bir üniversiteyiz, tekrar tebrik eder başarılarınızın daim olmasını dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Okul birincisi Elektronik Teknolojisi Programı öğrencisi Nejdet Yakup YARIMCA ve diğer öğrencilere çeşitli hediye ve başarı plaketleri verildi.

Konuşmaların ardından tüm öğrencilere mezuniyet plaketleri verilirken, mezuniyet töreni Soma faciası mağdurlarına mezunların maddi destek kampanyası ve geleneksel kep atma töreniyle sona erdi.

Bu haber toplam 4476 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
EĞİTİM

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi