Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
31 İlçede Büyükşehir’den Eğitim Desteği
Tarih : 2014.09.22  17:44:08
2004 yılından bu yana eğitim yardımlarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Konya merkez ve 31 ilçedeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitim yardımı başvurularını başlattı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılından bu yana sürdürdüğü ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim yardımını bu yıl Konya’nın 31 ilçesine genişletiyor. Şehit ve gazi çocukları, öksüz, yetim, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli, anne-babası resmen ayrı, TEOG sınavına göre Türkiye geneli yüzde 0,1’lik dilime giren öğrencilere yönelik eğitim yardımı başvuruları 24 Ekim’e kadar www.konya.bel.tr adresinden yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaklaşık 600 bin öğrencisiyle bir eğitim şehri olan Konya’da eğitime desteklerini artırarak sürdürdüklerini belirterek, Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından Konya merkezdeki okullarda okuyan öğrencilere verdikleri eğitim yardımını Konya’nın 31 ilçesine genişlettiklerini ifade etti.

2004 yılından bu yana yaklaşık 52 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine eğitim yardımında bulunduklarını hatırlatan Başkan Akyürek, en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğu bilinciyle eğitimi ve öğrencileri desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.

Yeni eğitim-öğretim yılında eğitim yardımı alacak öğrencilerin başvurularını almaya başladıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, eğitim yardımından Konya genelinde ikamet eden şehit ve gazi çocukları, öksüz, yetim, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli, anne-babası resmen ayrı, TEOG sınavına göre Türkiye geneli yüzde 0,1’lik dilime giren öğrencilerin yararlanacağını ifade etti.

DETAYLAR WWW.KONYA.BEL.TR ADRESİNDE

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden eğitim yardımı alacak öğrencilerden başvuru için; öğrenci belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, öğrenci ve veli nüfus cüzdanı fotokopisi ile durumlarını belirten diğer belgeler talep ediliyor. Başvurusunu internet üzerinden yapacak Karatay, Selçuklu, Meram ilçelerinde ikamet eden öğrenciler evraklarını KOMEK Alaaddin Kurs Merkezi’ne (Alaaddin Tramvay Durağı Karşısı), diğer ilçelerde ikamet eden öğrenciler ise okul müdürlüklerine verecek.

Ayrıca, daha önceki dönemlerde eğitim yardımı alan öğrencilerin bu dönem de alabilmeleri için 24 Ekim’e kadar www.konya.bel.tr adresinden bilgilerini güncelleyip öğrenci belgelerini ilgili yerlere teslim etmeleri gerekiyor. Konuyla ilgili detaylı bilgiye www.konya.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Bu haber toplam 17426 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
EĞİTİM

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi