Bugün; 19 Mart 2024, Salı
Kombassan'da eğitimler sürüyor
Tarih : 2014.11.04  22:17:36
Kombassan Holding merkez çalışanlarına, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu uygulamalı eğitim semineri verildi.

Kombassan yetkililerince yapılan açıklamada, Kombassan çalışanlarına yönelik, iş sağlığı ve güvenliği bilincinin artırılması ve ilk yardım konularında eğitim seminerlerinin periyodik olarak devam edeceği ve böylece çalışanlarında farkındalık oluşturarak, iş kazalarının minimize edilmesi hedeflendiği bildirildi.

Seminerde, iş sağlığı ve güvenliği konusunda sunum yapan iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Hasan Kaban, genel iş güvenliği kurallarının oluşturulması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve güvenli bir iş ortamı oluşturulması konularında çalışanlara bilgiler verdi. İş hayatındaki en basit tedbirsizliklerin bile büyük felaketlere yol açtığını hatırlatan Kaban, “Uluslararası Çalışma Örgütü’nün dünya geneli verilerine göre iş kazası ve meslek hastalıkları sonucu her yıl 2,5 milyon insanın hayatını kaybetmektedir. Ülkemizde ise her gün gerçekleşen yaklaşık 172 iş kazasında, 6 çalışan sağlığını, 4 çalışan ise hayatını kaybetmektedir.” dedi. İş kazalarının görünmeyen maliyetlerinin, görünenden çok daha fazla olduğunu belirten Kaban, insan yaşamının ve sağlığının kıymetinin ölçülemeyeceğini ifade ederek, Kombassan bünyesinde gerçekleştirilen bu faaliyetlerin tüm iş yerlerinde aynı ciddiyette uygulanması gerektiğini belirtti.

Katılımcılara, ilk yardım hakkında bilgilerinde verildiği seminerde, Kulak, Burun Boğaz Uzmanı Dr. İdris Çıldır, çalışma ve günlük hayatın her anında karşılaşılabilecek tehlikelere karşı hazırlıklı olmak gerektiğini ve doğru müdahalenin hayat kurtaracağını ifade etti.

Holding çalışanlarına yönelik uygulamalı olarak gerçekleştirilen ve ilgiyle izlenen seminerler sonunda uygulanan testlerde başarı gösteren çalışanlara sertifika verilecek.

Bu haber toplam 17016 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
EKONOMİ

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi