Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Anadolu İmam Hatip Liseleri açıldı
Tarih : 2015.02.10  10:21:44
Meram Belediyesi tarafından yaptırılan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi ile TOKİ tarafından yapımı tamamlanan Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi gerçekleştirilen törenlerle eğitime açıldı.

Tahir Büyükkörükçü AİHL hizmete açıldı

Meram Belediyesi tarafından yaptırılan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Aynı gün ayrıca TOKİ tarafından yaptırılan Karatay TOKİ Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, hayırsever işadamı Ali Akkanat tarafından yaptırılan Selçuklu Şerife Akkanat Ortaokulu’nun açılışı da gerçekleştirildi.

Meram Belediyesi tarafından Gülbahçe Mahallesi’nde yapılan ve Konya’nın manevi mimarlarından merhum Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin isminin verildiği imam hatip lisesi ve spor salonunun açılış törenine Milli Eğitim eski Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakcı ve Prof. Dr. Cem Zorlu; Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, il müdürleri, AK Parti İl ve İlçe Teşkilat Yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, merhum Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk konuşmayı Meram Belediye Başkanı Fatma Toru yaptı.

‘İMAM HATİP RUHU, ANADOLU İNSANININ İNTİFADASIDIR’

Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından şehrimizde özel proje okulu olarak belirlenen ilk ve tek okul olduğunu kaydeden Başkan Toru, “36 derslikten oluşan okulumuz, 6 bin 300 metrekare alana inşa edilmiştir. Görsel sanatlar atölyesinin yanı sıra müzik atölyesi de bulunan okulun bahçesinde ayrıca bin 100 metrekare alandan oluşan spor salonu da yer almaktadır” dedi. Bir şehrin birikimini, değerlerini, hedeflerini ömrü boyunca şerefle taşıyan, özenle gelecek kuşaklara aktaran ve bayraklaştıran gönül erleri, kahramanlar, sembol isimler olduğuna dikkat çeken Başkan Toru, ”Onlar, toprağa kök salmış koca çınarlar gibi, içerisinde yaşadığı toplumun hayat damarlarındaki hücrelere kadar nüfuz ederek, toplumun gönül dünyasını imar ederler. Onlara vefa göstermek, koydukları hedeflere emin adımlarla yürümek, emek verdikleri kuşakların boynunun borcudur. Merhum Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi de bunlardan biridir. ‘Ölmeyeceğim! Aziz Konyalılar Allah’ın izniyle ölmeyeceğim’ diyordu. Gerçekten de ilmiyle, imanıyla, sohbetiyle, nasihatiyle, duruşuyla, örnek yaşantısıyla ve eğitim yuvasıyla; sadece Konyalı için değil tüm dünya için ölmediğine bugün burada şahit olmaktayız. Değerlerimiz ve inançlarımıza yönelik büyük baskıların yaşandığı  dönemde, Kuranı Kerimi sinesinde taşıyarak, her evden bir çocuğa inandığı değerleri korkusuzca anlatan Konya İmam Hatip Lisesi’nin ilk hocalarından Hacı Veyiszade Hazretlerinin ruhu bugün bizimledir. Asım’ın neslinin hayalini kuran, İstiklal Marşımız’da bize inandığımız değerler ve istiklal uğruna korkusuzca mücadeleyi öğütleyen milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy bugün bizimledir. Korkmadan, yılmadan, usanmadan, gecemizi gündüzümüze katarak inandığımız değerler ve ideallerimiz uğruna çalışmaya, Yeni Türkiye’nin ve şehrimizin inşasında Meram Belediyesi olarak bir tuğla da biz koymaya gayret gösteriyoruz. İmam hatipli olmak, ortak bir dünya görüşüne ve felsefeye inanmak demektir. İmam Hatip Ruhu; Anadolu insanının intifadasıdır. El ele, omuz omuza, safları sıklaştırarak, ufka ve geleceğe umutla baktığımız Yeni Türkiye’de harcına sevgi kattığımız özel bir eğitim yuvasını daha şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz bugün” ifadelerini kullandı.

MİLLİ VE MANEVİ COŞKU YAŞIYORUZ

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Başkanı Abdullah Ecevit, “Allah’a hamd olsun ki; devletimiz imam hatipler yapıyor, belediyelerimiz imam hatipler yapıyor, milletimiz imam hatiplere koşuyor. Millet olarak milli ve manevî bir coşkuyu hep birlikte yaşıyoruz. Kısa süre önce hayal bile edemeyeceğimiz nimetleri Mevlâmız bize lütfetti” dedi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, “Konyamızın yetiştirdiği, hayatını ilme ve iyi insan yetiştirmeye vakfeden merhum Tahir Büyükkörükçü Hocamızın ismini taşıyan ve eğitim-öğretim yılı başında proje okulu olarak eğitime başlayan bu okul ile birlikte Karatay TOKİ Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, hayırsever işadamı Ali Akkanat tarafından yaptırılan Selçuklu Şerife Akkanat Ortaokulu’nun açılışını da gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, “Konya’da okullaşma oranında çok iyi bir seviye yakaladık. Bunda, daha önce Milli Eğitim Bakanlığımızı yapan Ömer Dinçer Hocamızın ve Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem’in çok önemli katkıları oldu. Konya’mızda okullaşma oranının artırılmasında, tekli eğitimde, eğitim ve öğretimin problemlerinin giderilmesi noktasında bundan sonra da Milli Eğitim Bakanlığı, yerel yönetimler ve hayırseverle iş birliği yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“TARİHİ BİR GÜNDEYİZ”

AK Parti Konya Milletvekilleri adına konuşan Prof. Dr. Cem Zorlu, “Tarihi bir gündeyiz. Konya’ya bir proje okulu kazandırıldı. Bununla birlikte 2 okulumuzun da açılışını gerçekleştiriyoruz. Konya’da imam hatipliler adına okul olarak yapılmadık hiçbir şey kalmadı. Fiziki olarak da çok iyi noktalara geldik. Başta bu okulumuz olmak üzere bütün imam hatip okullarının Konya’mızın ilmi ve manevi havasına büyük katkılar sağlayacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu. 

“DEĞİŞİME EĞİTİMLE AYAK UYDURABİLİRİZ”

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de, “Günümüz dünyası hızla değişmektedir. Bu değişim en küçük birimden en geniş oluşumlara kadar tüm toplumsal unsurları etkilemektedir. Tüm bu değişimlerin üstesinden gelmenin yegâne unsuru eğitimdir. Eğitimde imkan ve fırsatların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Çağımızın ihtiyaçlarına uygun eğitim süreçlerinden geçmiş, millî ve manevî değerlere bağlı, vizyon sahibi bir insan kaynağının toplumun temel gücü olacağı kesindir. Eğitim dünyadaki ve ülkemizdeki bu hızlı değişimden etkilenmektedir” dedi.

İMAM HATİPLER MODEL OKULLAR

Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, “Bugün fiziki şartlarıyla ve imkânlarıyla çok güzel okullarımız var. Öğrencilerimiz prestij kazandıran okullarda okuyor. Fiziki şartlar ne kadar iyi olursa olsun aslında başarıyı getirecek olan öğrencilerimizin bizzat kendileridir. İlk faktör öğrencinin çalışması ve emeğidir. İçinde bulunduğumuz çağda ülkemizin ve İslam toplumlarının karşı karşıya kaldığı sorunları bir Müslümanın bakış açısıyla ben çözeceğim iddiasında bulunarak eğer eğitimlerini alırlarsa ileride çok daha büyük değerler alarak yetişeceklerini şimdiden söylememiz mümkün. Dünya çapında bilim adamlarının, ilim adamlarının ve teknik adamların çıkabileceği çocuklarımızı bu okullardan yetiştireceğiz. Bakanlığım döneminde pek çok Müslüman ülkeye gittiğimde imam hatip okullarını ülkemizin geliştirdiği örnek bir eğitim projesi olarak kendilerine sundum” diye konuştu.   

Konuşmalardan sonra merhum Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü’nün yaptığı dua ile Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi ve diğer 2 okulun ortak açılışı gerçekleştirildi.

TOKİ PROF. DR. ÖMER DİNÇER KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AÇILDI

TOKİ tarafından yapımı tamamlanan TOKİ Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi gerçekleştirilen tören ile eğitime açıldı. Törene, ismini taşıyan okulun açılışını yapmak üzere, Milli Eğitim Eski Bakanı Prof Dr. Ömer Dinçer'in yanısıra  Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Vali Muammer Erol, Ak Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı ve Hüseyin Üzülmez, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Karatay ve Selçuklu İlçe Müftüsü, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan törende söz alan Prof Dr. Ömer Dinçer okula kendi isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Prof Dr. Ömer Dinçer’in  öğrencilere derslerinde başarılar dilemesinin ardından  kurdele kesilerek okulun açılışı gerçekleştirildi. Protokol tarafından okulun derslikleri incelendi. Prof Dr. Ömer Dinçer isminin verildiği okulun Karatay'da yer alması nedeni ile Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli' den okulun bakım ve çevre düzenlemesine özen gösterilmesini rica etmesinin ardından Başkan Hançerli okulun çevre düzenlemesinin ve bakımının kendileri tarafından yapılacağını belirtti.

Protokolün okul dersliklerini incelemesi ile birlikte açılış töreni, törene  katılan öğrencilerin sevinç gösterileri eşliğinde devam etti.  Öğrenciler protokol ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Ayrıca hayırsever iş adamı Ali Akkanat'ın katkısıyla yaptırılan Şerife Akkanat Ortaokulu da, düzenlenen törenle açıldı.

Bu haber toplam 20586 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
EĞİTİM

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi