Bugün; 25 Nisan 2024, Perşembe
Kombassan Rulman başarılı şirketler arasında
Tarih : 2015.03.12  20:10:36
Kombassan Holding şirketlerinden Romanya’da faaliyet gösteren Rulmenti SA, bu ülkede faaliyet gösteren altı binin üzerindeki Türk şirketi arasında en çok ciro yapan 8’inci şirket oldu.

Anayurt Gazetesinin Romanya resmi makamlarına verilen bilançolar üzerinden yaptığı araştırma sonucunda, 2013 yılında Romanya’daki 6407 Türk şirketi arasında en çok ciro ve kar elde eden yüz Türk firması için ödül töreni düzenlendi. Rulmenti’nin 8’inci sırada yer aldığı ödül töreni, Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla Kasım ayında Bükreş’te gerçekleştirildi.

Kombassan Holding Yönetim Kurulu  Başkanı Haşim Şahin ve Kombassan Yönetim Kurulu Üyesi Erol Kaya, Rulmenti’deki faaliyetleri yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere geçtiğimiz günlerde fabrikaya ziyarette bulundu.

Ziyarette, Rulmenti SA Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kaymal ve Rulmenti SA Genel Müdürü Ion Terecoasa, tesislerin sondurumu hakkında Kombassan yönetimine bilgiler verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin; “yurtiçi ve yurt dışında 8 Farklı sektörde 6.000’e yakın direkt 15.000 endirekt personele iş imkanı sağlayan Grubumuz, rulman alanında da Romanya’da URB, Macaristan’da MGM ve ülkemizde Düzce’de ise ART markalarıyla üretim yapıyor ve ürünlerinin % 95′ini, dünyanın 81 ülkesine ihraç ediyor. Rulmanda da önemli hedeflerimiz bulunmakta. Hindistan'da rulman üretimi için çalışmalara başladık. Üretim tesisi için arazi alındı, inşaatı ise çok yakında başlayacak. O bölgede çok büyük bir rulman pazarı var. Sonraki aşamalarda ise bu sektörde Çin ve Brezilya'da büyüme düşüncelerimiz var. İnşallah mevcut fabrikalarımızı daha da geliştirerek, satışlarımızı artırıp, dünyanın sayılı rulman üretici firmaları arasına girmeyi planlıyoruz. Ayrıca Grubumuzu yurt dışında başarıyla temsil ederek ödül almamıza katkıda bulunan Rulmenti şirketimizin tüm yönetici ve çalışanlarını tebrik ediyorum.” dedi.

2000 yılından itibaren Kombassan Grubu bünyesinde yer alan Rulmenti SA tesislerinde yüksek kalitede rulman üretiminin yanında, diğer rulman üreticilerine tezgah üretimi de yapılmakta. Romanya’nın en başarılı özelleştirme ödülünün de sahibi olan Rulmenti, ülkenin en iyi 100 şirketi içerisinde 34., ihracat sıralamasında ise ilk 10 şirketi arasında yer almakta.

Rulmenti, Romanya’nın Vasliu Eyaletine bağlı Barlad şehrinde 1.300.000 m2 açık, 400.000 m2 kapalı alanda, 2000’e yakın personeliyle faaliyet gösteriyor.

Bu haber toplam 15527 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
EKONOMİ

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi