7 Haziran Seçimlerinde HDP barajı geçerek Meclise girerken, Ak Parti'nin tek başına iktidarı sona erdi ve seçmen koalisyon dedi. Şimdi herkes şunu konuşuyor. Koalisyon mu olacak yoksa yeni erken seçime mi gidilecek?
Türkiye dün milletvekili seçimi için sandık başına gitti. AK Parti tek başına iktidar olacak 276 vekile ulaşamadı, HDP barajı aştı..
AK Parti Karaman'da yüzde 55,53 oy yüzdesi ile 2 vekil adayını da meclise gönderdi.
AK Parti Karaman'dan aday gösterilen Recep Konuk ve Recep Şeker milletvekili seçildi. AK Parti, Karaman'da oyların yüzde 55.53'ünü alarak 2 vekilliği de kazanmış oldu.
Bu sonuçlar Hükümet kurmayı güçleştiriyor. 45 gün içinde hükümet kurulamazsa, yeni erken seçime gidilecek.
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
Genç Online Türkiye'nin En iyi 1
oyunlar1 sitesi