Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Konya'dan Başbakan geçti
Tarih : 2015.10.30  21:45:50
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Partisinin mitingine katılmak üzere Konya'ya geldi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, miting programları kapsamında bugün Konya şehir meydanında hemşerilerine hitap etti. Konyalılar; Başbakanına daha güçlü destek olmak amacıyla şehir meydanını doldurdu.

Tüm birimleriyle haftanın her günü ve saatini sahada vatandaşla bir arada geçiren AK Parti Konya, bir yandan da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün Konya’da düzenlenen mitinge hazırlandı. Bugüne kadar AK Parti'ye en büyük desteği veren illerin başında gelen Konya, bu seçimdeki duruşuyla da Türkiye'ye örnek olma vasfını sürdürmek istiyor. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu miting alanına gelmeden ama vatandaşlar alanı hınca hınç doldurdular.

Başbakan Konya'ya hedef koydu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya mitinginde konuştu. Konya'ya sandığa gidin çağrısı yapan Davutoğlu Konya'ya da hedef koydu. 'Tek başına iş başına' diyen Davutoğlu 'Konya'dan en az yüzde 75-80 oy bekliyorum' dedi.

Konuşmalardan bazı başlıklar:

AK Parti'nin Konya mitingine ilk olarak Konya İl Başkanı Musa Arat vatandaşa seslendi.

Arat, Başbakanımıza güçlü bir şekilde destek vereceğiz dedi.

Daha sonra Tahir Akyürek konuşma yaptı. Tahir Akyürek:

Konyamızı kıskananlar var.

Milli takımımızı Avrupa'ya gönderen gönderen Konyalı taraftarımızı kıskandılar.

Niye kıskandılar biliyor musunuz? Konyalılar birlik olarak olarak 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' dediğimiz için kıskandılar. Ya Allah Bismillah Allahuekber dediğimiz için kıskandılar.

Bütün hemşehrilerimize çağrı yapıyorum: oylarımızı kullanalım. Bütün vekil adaylarımızı Başbakanımzın teknik direktörlüğünde Ankara'ya göndereceğiz.

Daha sonra da Başbakan Davutoğlu konuştu.

Ahmet Davutoğlu'nun kınuşması:

Konya... Ah Konya...

Konya seni selamların engüzeliyle selamlıyorum. Allah'ın selamı bereketi üzerinize olsun Konya.

- Aziz Konya her zaman sizin desteğinizi aldık. Allah sizlerden razı olsun. Diyarbakır'ın selamını getirdim. Şehitler ölmez vatan bölünmez dediler. Güzel Gaziantep'ten, Şanlıurfa'dan, Van'dan, Manisa'dan, Bursa'dan, Samsun'dan Türkiye'nin her yerinden selamlar getirdim.

- Konya seni geçmişin kadar onurlu, görkemli ve izzetli bir geleceğe taşıyoruz. Allah bizi Konya'nın gönül rızasından mahrum bırakmasın. Siz de 1 Kasım'da ahdinize sahip çıkacak mısınız? Sahip çıkacak mı Konya... 1 Kasım'da yeniden AK Parti demeye var mısın Konya? Oyunlara tuzaklara dur demeye var mısın Konya? (Evet sesleri yükseliyor...)

- Terörle bu ülkenin toplumsal huzurunu bozdular. İstiyorlar ki Türkiye kendi enerjisini kendi içinde harcasın terörle uğraşsın. Ama onların bir hesabı varsa Allah'ın da hesabı vardır, Konya'nın da bir hesabı vardır. Konya ayaktadır. Konya 81 vilayette ayakta olmaya devam edecek.

- Biz dış politikamızdan vazgeçer miyiz? Filistin'den, Suriye'den, Saray Bosna'dan, Arakan'dan vazgeçir miyiz? Buraları zalimlere bırakır mıyız? Biz Allah'ın izniyle inşallah bütün bu kapıları tekrar açacağız. Sayın Bahçeli'nin tavrını da gördünüz değil mi? Ağzından hiç evet duydunuz mu?

MİLLET UZLAŞIN DEDİ BAHÇELİ HAYIR DEDİ

- Kıyamete kadar kardeşlik diyecek miyiz? Onlar uzlaşmak için değil, bizim 13 yıllık kazanımlarımızla mücadele etmek için masaya oturmuşlar. Millet uzlaşın dedi Bahçeli her şeye hayır dedi. Şimdi durumu kurtarmaya çalışıyor.

KOALİSYONU BENİMLE KURACAKTIN

- Bahçeli sorumluktan kaçtı, elini taşın altına koymadı. İktidar olma niyetin yoksa niye siyaset yapıyorsun? Bahçeli o çantayı ben ziyarete geldiğimde açsaydın ya. Şimdi televizyon televizyon gezip AK Parti koalisyona açıkmış dosyaları gösteriyor. Koalisyonu benimle kuracaktık seninle röportaj yapan hanımefendiyle değil.

PİLAVDAN DÖNEN KAŞIĞI KIRILSIN

- Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Hodri meydan açıklayın. Devlet adamlığı kimliğimizle onlarla görüştüğümüzü ve sözler verdiğimizi söylüyor Bahçeli ve Kılıçdaroğlu. Açıklamazsanız namertsiniz. Ben buradayım. Namert tehditler karşısında kaçmayız. Tehdide ve şantaja boyun eğilmeyiz. Konya şahittir sizin önünüze çıkmayacak hiçbir şeyi yapmayız biz.

- HDP seçmenden aldığı desteği terör örgütünün hizmetine sundu.

-CHP blok siyaseti, MHP her şeye hayır siyaseti, HDP' de terör siyaseti izledi.

Başbakan'dan Konya'da çiftçilere müjde!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya mitinginde konuşuyor. Konya'ya sandığa gidin çağrısı yapan Davutoğlu çiftçilere müjde verdi.

Davutoğlu "Şeker Pancarı Ücretini 157.5 TL'den 190 TL'ye çıkarıyoruz. Hayırlı Olsun..." diyerek çiftçinin yüzünü güldürecek açıklamalar yaptı. 

Başbakan'ın Konya konuşmasında Konya'ya verilen müjdeler şu başlıkta sıralandı:

-Öğrenci yurt kapasitesi 8 bin 500 daha artacak...

-Şehir merkezine 45 kilometrelik metro hattı gerçekleştiriyoruz
- Konya-Karaman hızlı tren hattını hayata geçiriyoruz, Konya-Karaman arası 40 dakikaya iniyor, en kısa zamanda hizmete açacağız inşallah...

-Sulama projeleri tamamlanacak...

-Toroslardan gelen şifalı sular evlere akıtılacak...

-Karapınar termik santrali ile 7 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak...

-Antalya-Kayseri hızlı tren hattı tamamlanacak...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şeker pancarının fiyatını ilan ediyorum. Şeker pancarı kilo fiyatını 157,5 kuruştan 190 kuruşa çıkarıyoruz" dedi. 

BAYRAM MÜJDELERİ

Davutoğlu, partisinin Konya mitingde, seçim beyannamesinde olmayan 10 maddelik "Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi"ni açıklarken, şeker pancarı üreticilerine ise yeni müjde verdi. 

Daha önce açıkladığı Cumhriyet Bayramı müjdelerini tekrarlayan Başbakan Davutoğlu, şeker pancarının fiyatını da ilan etti.

"Şeker pancarı kilo fiyatını 157,5 kuruştan 190 kuruşa çıkarıyoruz" diyen Davutoğlu, kendisine gelen teklifin ise 180 kuruş olduğunu bildirdi.

Davutoğlu, "10 kuruş da bizim Konya'ya ve bütün pancar üreticilerimize bir hediyedir" dedi. 

- Diğer müjdeler

Davutoğlu, daha önce paylaştığı diğer müjdeleri de Konyalılara aktardı. 

Lisans öğrencilerinin burslarını 330 lira dan 400 liraya yükselttiklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, terörle kahramanca mücadele eden polislerin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 artırdıklarını ve böylece maaşlarında 240 lira ile 580 Türk lirası arasında net artış sağlanacağını bildirdi. 

Er ve erbaşların harçlığını 2 katına çıkardıklarını belirten Davutoğlu, "Böylece Mehmetçiklerimiz 100 Türk lirasına kadar harçlık almış olacaklar" dedi. 

Dördüncü maddede ise askeri öğrencilere yer verdiklerine işaret eden Davutoğlu, "Askeri öğrencilerimizin 40 ile 200 lira arasında değişen maaşlarını iki katına 400 liraya kadar çıkarıyoruz" açıklamasını yaptı. 

Davutoğlu, astsubay emeklilerinin makam, görev tazminatı ve intibaklarını yaptıklarını, düzenleme ile 2003 yılı öncesi ve sonrası arasında hiçbir fark olmayacağını bildirdi. 

- Korucu maaşlarına net 250 lira artış

Korcuların maaşını da net 250 lira artırdıklarını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergelerini 3 bine çıkaracaklarını dile getirdi.

Gençlere bir müjdesi daha olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Zaten beyannamemizde 2 yıl boyunca ertelediğimizi söyledim. Ama genel sağlık sigortası ve gelir testi dolayısıyla birikmiş bütün borçlarınızı sileceğiz. Gençlerimize hiçbir borç bırakmayacağız" diye konuştu.

Yaşlıları da unutmadıklarının altını çizen Davutoğlu, 65 yaş aylığı alan vatandaşlara da bir müjdesi olduğunu kaydetti.

Bu yaşlıların eskiden yakınlarının yanında kalması durumunda aylıklarının kesildiğini hatırlatan Davutoğlu, "65 yaşın üzerinde olup maaş almaya hak kazanmış bütün yaşlılarımız kimin yanında yaşarsa yaşasın maaşını alabilecek" dedi. 

Şubat ayında 30 bin yeni öğretmen ataması yapacaklarını bildiren Başbakan Davutoğlu, diğer bir müjdesini ise muhtarlara ayırdı.

En fazla muhtarın bin 118 ile Konya'da olduğunu da hatırlatan Davutoğlu, "Muhtarlarımızın 950 lira olan maaşlarını bin 300 liraya çıkarıyoruz, hayırlı olsun" diye konuştu.

Bu haber toplam 3465 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
SİYASET

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi