Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Cemaleddin Sancar
Metni küçült
Cemaleddin Sancar
Coniler büyük oynuyor, ibret alan yok mu?
Tarih : 2014.11.09  23:47:37

Halkı müslüman olan ülkelerde istisnaları saymaz isek tarih boyunca kan akıtılmıştır. Bu kan bazan kendi aralarında bazan da kafirlerle karşı karşıya geldiklerinde akmıştır. Şüphesiz kanın aktığı yerde maddi felaketlerin boyutu ölçülemeyecek kadar büyük olmuştur. İman ve küfür sözkonusu olduğunda,neticede yere düşen her kan damlası sahibini iki ebedi yerden birine götürdüğü muhakkaktır. İman ve samimiyetle dinini, toprağını ve namusunu saldırganlara karşı korumak için şehit düşenler Cennet'e; saldırgan kafir ve onların işbirlikçileri Cehennem'e gitmiş/gideceklerdir. Kafirin ebedi cehennemde kalacağı Kur'ani Kerimin kesin ifadeleri ile belirtilmiş iken, kafirlerle işbirliği halinde olan sözde müslümanın ebedi hayattaki durumunu Allah'a havale etmek en uygun olanıdır. Ancak tarih onları alçak ve hain diye tescil etmiş/edecektir. 

Tarihi sicillerden ibret almak yani ders çıkarmak Kurani bir emirdir. Ancak Kuran'ın genelde bütün insanlardan özelde ise bütün müslümanlardan istediği ibretin manası ve hedefi farklıdır. Kuran'i Kerim tarihi hadiselerden ders çıkarırken düşmana karşı tedbirli, hazırlıklı ve uyanık olmamızı emrediyor. Öte yanda müslümanlar arasındaki  bağların en önemli olanın iman bağı olduğunu vurgulayarak, bu konuda hassas olmamızı istiyor. Bu semavi emirler doğrultusunda hareket edenlerin her iki dünya saadetine kavuşacaklarını da müjdeliyor.Neticede zalim de mazlum da Allah'a hesap vermeye gidecektir.  

Semavi kitaplarla terbiyelenmemiş insanlar yalnız dünya hayatını düşündükleri için onların tek hedefleri maddi menfaat elde etmektir. O nedenle geçmişteki sicillerini incelediğimizde onların satranç oyunlarını gayet iyi bildiklerini anlıyoruz. Yani çıkarları için her türlü tilkiliği ve hainliği yaparlar. Hak-hukuk tanımazlar. -  Örneğin:BBC'de yayınlanan raporlara göre İngiltere ve ABD, Irak eski devlet başkanı Saddam Hüseyin'den Küveyt'i işgal etmesini istediler. Üstelik  O'na yüz elli milyar sterlinlik silah sattılar. Saddam Küveyti işgal etti. Daha sonra bu iki ülke, kuveyt işgalini gerekçe göstererek koalisyonlar oluşturup Saddamı devirdiler. Attıkları bomba ve kullandıkları silah paralarını da körfez ülkelerinden aldılar...- Onun için batılı emperyalistlerin hedefi her ne şekilde olursa olsun, her türlü gayri meşru yolları kullanarak karşı tarafı mağlup edip her türlü değerlerini gasp etmektir. Bu karekteri taşıyan fert veya milletlerde ebedi hayat düşüncesi yani ahirete iman fikri hiç yoktur.  İşbirlikçilerinde ise bu iman henüz kalbe yerleşmemiştir. Onlardaki bu saldırgan karekter dünya hayatlarına ve özellikle siyasi kararlarına açıkça yansıyor. Pers/fars, ingiliz, son zamanlarda ABD, İsrail ve onların güdümünde olan sözde müslüman batılı devletlerin oyunları gibi. Bu oyunlar tarih boyunca müslümanları mağdur etmiş sinsi oyunlardır. Yine son birkaç yılda batılı hiristiyan ve yahudi oyunları,  Amerika Birleşik Devletlerinin ve İsrail'in Dünyada ve Ortadoğuda estirdikleri terör de bu oyunların bir parçasıdır.  Bütün bunlar semavi kitaplardan uzak kalmanın neticesinde vahşileşmenin bir göstergesidir. Şüphesiz Yahudi ve Hiristiyanların elindeki Semavi kitaplar da tahrif edildiğine göre onların semavi terbiye ile terbiyelenmeleri beklenemez. Onlara göe medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavardan başka birşey değildir.

Son yıllarda ve şu anda ortadoğuda çok büyük oyunlar/ hainlikler oynanıyor. Mesele İslam ülkelerinde çıkan örgütlerle  veya onların tabirine göre terörle mücadele meselesi değildir. Çünkü bu hain güçler genelde sağ gösterip sol vurmayı iyi bilirler. Çıkarları uğruna kullandıkları herhangi bir örgütü bir gün mücahit başka bir günde terörist ilan ederler. Demokrasi hakkındaki yaklaşımları da  budur. Çıkarları için emirlikleri, kırallıkları Demokrasiye tercih etmeyi iyi becerirler. Cuntacı Sisi'yi destekleyip halkın oyu ile seçilmiş Mursi'yi devirdikleri gibi. Şimdi de Ortadoğuda kardeşi kardeşe kırdırdıklarını gözümüzle görüyoruz. Dolayısıyla bunların hiçbir şeylerine güvenilmez.

İsraili tanıyan ilk ülke olduğu zaman Türkiyeyi dost gören ve alkışlayan bu ülkeler, aynı ülkeyi İsrail'in estirdiği devlet terörünü reddettiği için gözden çıkardılar. Cumhur başkanımız " Dünya beşten büyüktür" diyerek dünyadaki haksızlıkları dile getirdiği ve birleşmiş milletler beş daimi temsilcisinin çifte standart tutumlarını eleştirdiği için ona hucum etmeye başladılar. Devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti Ortadoğudaki oyunları bozmaya hak ve adaletin hakim olmasına gayret ettiği için topyekün saldırıya geçtiler. Türkiyeyi savaşa sokmak istediler. Müslümanı müslümana kırdırmak istiyorlar. Şu anda Ortadoğuda olan budur. Ne istediklerini size haber vereyim mi?

1- İsrailin güvenliğini sağlamak.

2- Petröl ve maden hırsızlığına devam etmek.

3- Kendilerine bağlı kalacak piyon siyasi iktidarlar oluşturmak.

4- En tehlikeli olanı da şudur:  conilerin can kaybına geçit vermeden müslüman kanı akıtarak hedeflerine ulaşmak.

Evet bu vampirler İslam ülkalerindeki her türlü örgütü kullanarak müslümanları kendi aralarında kırdırmayı başarmaya çalışıyorlar. " Şüphesiz onlar bir tuzak kurarlar, Ben de bir tuzak kurarım. Artık sen inkârcılara mühlet ver; onlara biraz zaman tanı! "  (Tarı 15-17) ayeti bize moral gücü verdiği muhakkaktır. Yüce Allah'ın bu tuzakları bozacağını umuyoruz. Ancak bir müslüman olarak kafirlerin oyununa gelmemeye dikkat etmek zorundayız. Müslüman kanı ucuz değildir.  Bu kaostan kurtulmanın çaresi nedir? Diye soracak olursanız uzun bir cevap veremiyeceğim. Ama şunu iyi bilelim ki; Kur'ani Kerimi hayatımızın her safhası için ölçü kabul etmediğimiz müddetçe iki dünyamız da iflas edecektir. Kurana inanan müslümanlar hangi örgüte mensup olurlarsa olsunlar problemlerini kendi aralarında ve Kurana göre kan akıtmadan çözmeleri gerekir. Zira akan kanlar müslüman kanıdır. Harcanan paralar müslüman parasıdır. Kaybeden müslüman kazanan ise batılı vampirlerdir.

Kaybedenler durumuna düşmemek için istikrarın her çeşidine, özellikle de siyasi istikrara ihtiyacımız vardır. Seçimlerle oluşan iktidarlara saygılı olmak huzur ve barışın gereğidir. Kaba kuvvet ve gizli oyunlarla meşru hükümetleri ortadan kaldırmak veya zayıfletmaya çalışmak emperyalistlerin ekmeğine yağ sürmektir. Conileri semizletenler ahmetleri, mehmetleri onlara yem yaptıklarını iyi bilmelidirler. Oyun oldukça büyük. Türkiye ciddiyetini ve istikrarını korumak zorundadır. Conilerin insafına terkedilen milletler tarih boyunca iflah olmamıştır. Kan akacaksa Mescidi Aksayı kirletenler, Irak ve Afganistanda müslümanların namusuna saldıran zalim conilere karşı akıtılır. İşte o zaman tarihin şeref levhasına geçeriz. Aksi takdirde yani müslümanın müslümana karşı muhtelif ideolijiler uğruna akıttığı her kan damlası aleyhimizedir. Tarihin sahnelerinden hala ibret almayacak mıyız?!

Allah'a emanet olunuz.

 

Dr. Cemaleddin Sancar

Bu makale toplam 2099 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi