Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Cemaleddin Sancar
Metni küçült
Cemaleddin Sancar
İkinci Şerif Hüseyin Gülen Vakıası
Tarih : 2016.12.28  15:00:07

csancar55@hotmail.com   

    Adı Hüseyin. Hazreti peygamberin soyundan geldiği için şerif ünvanını almıştır. " Kimin iyi ameli kendisini öne çıkarmıyorsa, soyu onu öne çıkarmaz "  hadisi şerifini hemen hatırlamamızda zaruret vardır. Kişinin peygamber veya salih bir zatın soyundan gelmesi onun iyi olduğunu onaylamaz.

   Şerif Hüseyinin kim olduğunu kısaca anlatayım. İstanbulda doğmuş bir osmanlı vatandaşı. Aynı zamanda şerif. Osmanlı devleti Şerif Hüseyini MEKKE'ye emir tayin eder. İngilizler Osmanlı imparatorluğunu parçalamak ve işgal etmek için önceden giriştiği şeytani planlarına ek olarak Şerif Hüseyin'i piyon seçer. Ona çeşitli vaatlerde bulunur. Bu vaatlerin özeti " Seni yeryüzü müslümanların halifesi yapacağız..." cümlesinde temerküz etmiştir.

   Mağrur Hüseyin, İngilizlerin zehirli balını tereddüt etmeden iştahla yemeye başlar. Halife olacak diye. Zavallı adam Kuranı Kerimin kafir tuzaklarıyla ilgili ayetleri ya okumamış ya okumuş/ anlamış da o ayetleri şahsi kaprislerine kurban etmiştir. Ne yazık ki, sonunda kendisi kafirlere kurban oldu.

   Şerif Hüseyin Bedevi arapları kışkırttı. Osmanlıya karşı silahlı saldırıya geçti. Hicaz demir yolunu tahrip ettirdi. Medine müdafaasını yapan Fahrettin paşanın Osmanlıdan gelecek imdadını kesti. Neticede o şerefli imparatorluk  bir ŞERİF'in(!) eliyle kafirlere karşı gücünü kaybetti, parçalandı ve işgal edildi.

   Şerif Hüseyin sonunda halifeliği rüyasında bile göremedi. Kıbrısta sürgün hayatı yaşatıldı. Daha sonra Ürdüne gitmeye izin verildi ve orada öldü. Allah cc onu hesaba çekecektir. Doğrusu şerif olsa da müslümanların güven ve istikrarını bozanlara rahmet okumak bana çok ağır geliyor. Ancak Yüce Allah affederse, O'nun iradesine teslim olmak imanın gereğidir. 

   İkinci Şerif (!)GÜLEN'e gelince; tek cümle ile şunu söylüyorum: Tarih ibret almayanlar için  tekerrür etmiştir. Nitekim Fethullah Gülenin küçük dünyası, Zaman gazetesinde anlatıldığında Gülenin baba tarafından Seyyid yani Şerif olduğu iddia ediliyordu. Sanki o anlatım mehdiliğinin ilk ilanı ve 15 Temmuz hain darbe için gizli bir şifrenin habercisiydi. Çünkü halkımız bu gibi konularda oldukça olumlu yönde cömerttir. Birinin Şerif olması veya rüyalarla hazreti peygamberle irtibat kurması, hatta yakaza halinde onunla diyalog kurması birçok kişi tarafından sorgusuz kabul edilmektedir. İşte şerif Gülen ve destekçileri böyle bir yolun yolcusu. Ne acıdır ki; bu yol fitne, fesat ve düşmanlıkla noktalandı. " Rasulullah'ın ruhu evlerimizde dolaşıyor, talebe evlerine, dersanelere, türkçe olimpiyatlara misafir oluyor... " ve daha nice safsatalarla halkımızı kandırdılar. Ama Allah için söyliyeyim; ahlaki açıdan bakacak olursak başlangıçta iyi bir nesil yetiştirdiler. Ancak VAHİ'siz yetişen bir nesil ne hocasını ne şeyhini ne de bir başka sevdiğini sorgulayamaz. Böyle bir nesil ancak " sorma yürü" tarikatının bir müridi olur. Hedefi bellidir. Hedefine götürecek her yol meşrudur. Soru çalmak, şantaj yapmak, hile ve desise kurmak, adam kayırmak, meşru olmayan yollarla devleti ele geçirmeye kalkışmak... Bütün bunlar Kur'an ve Hadis eğitimini sıhhatli bir şekilde almayanların işidir. İşte FETÖ böyle bir örgüte dönüştürüldü. Kim ve nasıl dönüştürdü sorusunun cevabını sizlere bırakıyorum. Ancak 15 Temmuz darbesi bir ikinci şerif Hüseyin vakıasının bir kopyasıdır. Oyuncuları Farklıdır. ALLAH'a hamd olsun; FETÖ  İslam ümmetini ve özellikle Türkiyedeki fedakar ve samimi  müslümanları kandıramadı ve başaramadı. Fakat Fethullah Gülen, Şerif Hüseyin gibi tarihin şerefsiz levhalarında tescil edilmiştir. İbret alan yok mu?

   " Allahım bizi vatanımızda güvenli kıl " hadisini unutmamak temennisiyle Allaha emanet olunuz.

Bu makale toplam 2406 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
rabia / 2018.01.12  10:41:34
Allah sizden razı olsun kaleminize dilinize sağlık çok muhteşem tesbitler
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi