Bugün; 25 Nisan 2024, Perşembe
Mehmet Emin Parlaktürk
Metni küçült
Mehmet Emin Parlaktürk
İmamların konuşma özgürlüğü yok mu?
Tarih : 2022.07.27  22:26:20

Bu Ülkede herkesin özgürce konuşma hakkı var da, üstelik resmi görevi halkı dini konularda aydınlatmak ve uyarmak olan imamların görev yerlerinde özgürce konuşma hakları yok mu?
Belli kesimlerin, İslam'a, Kur'an'a, Peygamber'e ve Müslümanlara karşı kin ve nefretlerini imamlar üzerinden düşmanca sergilemeleri yeni değil, Ülkemizde sık tekrarlanan bir durum. Onların amaçları, din görevlilerini sindirmek ve konuşamaz hale getirmek! Yaygara yapmalarının sebebi bu. Bazı dönemlerde siyasiler ve ilgili kurumlar da maalesef buna çanak tuttular. Bu satırların yazarı da bu akıbete dûçar olanlardan...
Bunun önlenebilmesi için, kamu görevi yapan Diyanet mensuplarının yasal güvenceye kavuşturulması gerekiyor. Camilerde ve görev yerlerinde, görevlilerin yaptıkları dini konuşmalarla ilgili kendilerine dokunulmazlık hakkı verilmesi, artık zorunlu hale gelmiştir. Esasen görevlerini yapıyorlar ama şerirler yüzünden soruşturma ve cezalardan da kurtulamıyorlar!
TBMM Adalet Komisyonu ve Adalet Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumları, bu düzenleme için göreve davet ediyorum.
Maalesef bugün, bir Hristiyan Papazı veya bir Yahudi Hahamı kadar, bir Müslüman İmamın veya Diyanet görevlisinin özgürce ve yasal güvence içinde konuşma hakkı bulunmuyor. Bu çok acı!
Görevi, sadece Kur'an ayetlerini okumak, Allah'ın emirlerini hatırlatmak ve Hz.Peygamber'in örnek hayatını aktarmak olan Diyanet mensuplarına karşı bu günlerde yürütülen linç kampanyasına karşı Müslüman kardeşlerimizi uyanık olmaya çağırıyorum.

Bu makale toplam 126 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi