Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Ömer Lütfi ERSÖZ
Metni küçült
Ömer Lütfi ERSÖZ
Her Konuda Tercihimiz Hak, Hakikat ve Adalet Merkezli Olmalıdır
Tarih : 2023.05.08  13:02:36

     Dünya hayatına imtihan edilmek üzere gönderilmiş bulunmaktayız. Hayatımızın her döneminde,yapacağımız büyük küçük her işte tercihimiz her zaman hak, hakikat ve adalet merkezli olmalıdır. Hem dünyevi ve hem de uhrevi konularda bize düşen, çok çalışmak ve sorumluluklarımızı yerine getirerek İslam’a uygun bir hayatı yaşamak olmalıdır. Kısacası bizler seferden sorumluyuz. Başarı, zafer Rabbimizden bir ikram ve bir lütuftur. Bizler, İslam’dan beslenerek tercihlerimizi iyiden, güzelden yana yapmak durumundayız. Tercihlerimiz hak ve hakikat merkezli olduğu ölçüde, Rabbimizin yardımının geleceği aşikârdır.

   Yüz yılın seçimi öncesi güzel Ülke Türkiye’miz üzerinde dışarıdan ve içeriden oynanmak istenen çirkin oyunları görmeli, kenetlenerek, birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırarak bütün sıkıntılarımızı aşmak için bize benzeyen, bizim gibi inanıp yaşayan kişiye ve partisine oy vermeliyiz. Ben acizane; Amerika, İngiltere vb. Ülke yetkilileri ile basınlarının önerilerini takip ediyorum Joe Biden, The Ekonomist v.b. seçimlerde kim gitsin diyorlarsa O’na sahip çıkıyor, kime de destek açıklıyorlarsa onlardan da uzak duruyorum. Size de bu bakış açısını tavsiye ederim. İnsanlarımızın büyük bir çoğunluğu kenetlenerek, birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırarak, terör örgütleri ile mücadele edenleri desteklemekte, terör örgütlerine destek verenler de kim olurlarsa olsunlar onlara da asla destek vermemektedirler. Millet olarak, Ülkemiz içinde ve dışında operasyon yapan askerimize, polisimize fiili ve kavli olarak elimizden gelen desteği mutlaka sağlamalıyız. Birlik ve beraberlik içinde mücadele ettiğimiz sürece teröristler ve destekçileri kaybetmeye mahkûmdurlar. Allah(c. c.), inananların yardımcısıdır. Son yıllarda terör ile yapılan takdire şayan mücadele sonrasında Ülkemiz içindeki terörist sayısı azaltılmış, savunma stratejisinden taarruza geçilmiş Irak, Suriye v.b. Ülkelerin içinde yuvalanan her türlü teröristlerle yoğun bir şekilde mücadele edilmektedir. Terör kaynağında kurutulmaktadır. İnanıyorum ki çok yakın zamanda bitirici darbede vurulacak kırk yıldır başımıza bela edilen terörden tamamen kurtulacağız inşâAllah.

  Her birimiz, nefsimizle mücadele edip emredilen ibadetlerimizi hakkıyla yerine getirip, yasaklananlardan da kaçınmalıyız. Ayrıca elimizden gelen maddi ve manevi unsurlarımızı seferber ederek, güzelim ülkemiz Türkiye’mizin her alanda şahlanması, başarılı olması için de çalışmalıyız. Birlik ve beraberlik ruhumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermeden hizmetlerimizi en güzel şekilde yapmalıyız. Oy vermek şirktir Müslüman oy vermez diyenlere itibar etmeyin. Seçimde bir sistem oylaması yapmıyoruz. Bugüne kadar ki kazanımlarımızın korunması, bundan sonrada yeni taleplerimizin hayata geçirilmesi için oy vermekteyiz. Oylarımızı hakikakat merkezli kullanmamız Sonucunda kazanan Milletimiz olacaktır.

   Müslüman her alanda güçlü olmak zorundadır. Düşmanlarımızın silahları ile silahlanmalı, her alandaki gelişmemizi sağlamak için çalışmalıyız. Son yıllarda savunma sanayisindeki, İha, Siha, Atak Helikopteri, Altay Tankı, Kısa uzun Menzilli Füze, Savaş Gemisi TCG Anadolu, Akıncı, Kızıl Elma v.b. başarılarımız dostlarımıza güven verirken düşmanlarımızı da korkutmaktadır. Asımın nesli, tekno fest gençliği her geçen gün elde ettiği başarılarla yeni icatlar geliştirmektedir.Sonucunda güçlü Türkiye sayesinde mazlumlar muzaffer olup zalimlerin zulümleri sonlandırılarak adalet sağlanacaktır. Çalışmalarımız sonucunda elde ettiklerimizle düşmanlarımızın sahip olduğu maddi imkânlar arasında fark olsa bile, bize düşmanlık eden, dinimize saldıran, yaşam hakkı vermeyenlere karşı da tavrımız çok net olmalı, korkuya kapılmamalıyız. Mücadelemizi her alanda, çekinmeden yapmalıyız. Bizler seferden sorumluyuz. Zafer Rabbimizdendir. Nice güçsüz, az ve zayıf görünen samimi Müslümanların, kendilerinden kat kat güçlü ve çok olan inkârcılara, zalimler topluluğuna galip geldiklerini tarihi gerçeklerden, âyet ve hadislerden öğrenmekteyiz. Mü’minler olarak maddi ve manevi alanlarda başarılı olmak için çok çalışmalı, bize engel olmak isteyen hainlerin hiç birinin gücüne bakmadan, karşı koymamız gerektiğini bilmeliyiz. İnanıyoruz ki; Allah (c.c.)’ın güç ve kuvveti üzerinde bir güç yoktur.

    Âyet-i Kerimelerde: “İmanlarını bir kat daha arttırsınlar diye Mü’minlerin kalplerine güven indiren O'dur. Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah bilendir, her şeyi hikmetle yapandır.(Bütün bu lütuflar) Mü’min erkeklerle Mü’min kadınları, içinde ebedî kalacakları, zemininden ırmaklar akan cennetlere koyması, onların günahlarını örtmesi içindir. İşte bu, Allah katında büyük bir kurtuluştur.(Bir de bunlar) Allah hakkında kötü zanda bulunan münafık erkeklere ve münafık kadınlara, Allah'a ortak koşan erkeklere ve ortak koşan kadınlara azap etmesi içindir. Müslümanlar için bekledikleri kötülük çemberi başlarına gelsin! Allah onlara gazap etmiş, lânetlemiş ve cehennemi kendilerine hazırlamıştır. Orası ne kötü bir yerdir! Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah azîzdir, hakîmdir.” (Fetih Sûresi âyet:4-7) “Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygamber’e itaat edin ve sizden olan ulu’l-emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlaşmazlığa düştüğünüz takdirde, Allah’a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resûlüne arz edin. Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir.” (Nisa Sûresi âyet:59) buyrulmuştur.

     Dini, ahlaki, siyasi, sosyal, ekonomik ve benzeri, hayatımızın bütün alanlarında başarılı olmamızı sağlayacak esas, emanetlerin ehline verilip, hak ve adaletle hüküm verilmesi ile mümkün olacağının unutulmaması gerekmektedir. Toplumumuzu, arzu ettiğimiz bütün güzelliklerle dolu hale getirmemiz için maddi ve manevi alanda çok çalışıp başarılı olmalıyız. İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır. Bize dünyayı dar etmek isteyenlere de asla fırsat vermememiz gerekir. Biz samimi olur çalışırsak, Rabbimiz bizleri görünür görünmez orduları ile de destekler.

    Allah (c.c.); her birimize hakkıyla İslâm kardeşliğine gereği gibi sahip çıkmayı, Müslümanların ve mazlum bütün insanlığın sıkıntılarını gidermeye çalışmayı, tercihimizi bunları sağlayacak olanlardan yana yapmayı nasip eylesin. Birlik, beraberliğimizi sağlamlaştırarak huzur ve mutluluk içinde yaşayan Mü’minlerden olmamız duası ile sıhhat ve afiyetler dilerim.  

omerlutfiersoz@gmail.com

 

Bu makale toplam 98 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi