Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi

Konya’yı en güzel şekilde temsil eden bir takım
Tarih : 2016.03.04  23:18:48

sedater42@gmail.com

Torku Konyaspor, güzel Konya’mızı en güzel şekilde temsil ediyor.

Torku Konyaspor bu yıl Konya’mıza ilkleri yaşatıyor.

Konyaspor bu yıl tarihinde ilk defa ligde 3. sıraya kadar yükseldi.

Ve Konyaspor ilk defa Süper Kupa’da yarı final oynamayı hak etti. Hem de çeyrek finalde Beşiktaş gibi bir takımı eleyerek…

Konya’yı en iyi şekilde temsil eden, Konya’yı Türkiye’de konuşulur hale getiren, hem ligde hem kupada başarıdan başarıya koşan Konyaspor’u ne kadar tebrik etsek azdır.

Maça gelince;

Türkiye’nin en iyi hücum futbolunu oynayan Beşiktaş ile, en iyi savunma sistemini ortaya koyan Konyaspor’un karşılaşmasında misafir takımı tahmin ettiğim ve beklediğim şekilde bulmadığımı hemen ifade etmeliyim.

Zannediyordum ki Beşiktaş, ilk dakikadan itibaren can havliyle saldıracak ve kendisi için gereken 2 farklı skoru bulmak için ölümüne top oynayacak…

Sahada bırakın bunu, yorgun argın, adeta oynasam mı oynamasam mı diye düşünen ve tel tel dökülen bir Beşiktaş vardı.

Bunun karşısında, ilk 15 dakika içinde rakibini tartan ve onda hiçbir şey olmadığını fark edince de yavaş yavaş oyunu önce ortaya sonra da karşı kaleye doğru yıkmaya çalışan akıllı bir Konyaspor vardı.  

Normalde Türkiye’nin en hızlı şekilde rakip kaleye gidebilen bir takım olan Beşiktaş’ı durdurmak ve hızlı oyuncularını kontrol altına almak çok zor görünüyordu ama Konyaspor bunu 90 dakika boyunca büyük bir ustalıkla başardı.

Aynı zamanda zaman zaman çıktığı ataklarda da çok önemli pozisyonlar yakaladı.

Şunu da söylemek gerekiyor. Konyaspor’un yakaladığı pozisyonlar, Beşiktaş’a nazaran hem daha tehlikeli hem de sayıca daha fazlaydı.

Bu pozisyonlardan birini de, Meha’nın düzgün ve sert vuruşu ile gole çeviren Konyaspor, her iki maçtan da sahadan galibiyetle ayrılarak yarı finale çıkmayı başardı. 

Bu başarının mimarları şüphesiz Aykut hoca ve futbolcularımızdır.

Ancak taraftarın da hakkını yememek gerekiyor. 90 dakika boyunca 40 bini aşan insan selinden hiçbir kötü söz çıkmadan sadece takımını durup dinlenmeden destekleyen bir taraftar her takıma nasip olmaz.

İşte bu da Konya farkı… Konya’ya da bu yakışır.

Maçtan sonra, şehrin yöneticilerinden en küçük taraftara varıncaya kadar herkesin yüzünde büyük bir sevinç, büyük bir memnuniyet vardı.

Hemşehrilerimiz olan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ve Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’ın yüz ifadeleri görülmeye değerdi. Tabi ki aynı zamanda tüm Konyalıların da…

Böyle bir maçtan sonra, şu futbolcu iyi bu futbolcu kötü gibi bir ayırıma girmek çok gereksiz olur. Tüm futbolcularımız canla başla mücadele ettiler, ellerinden gelenin fazlasını yaptılar ve yürekleri ile oynadılar.

Onun için hepsini candan tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bunun yanında Başkan Şan başta olmak üzere tüm yönetimi ve özellikle Aykut hocayı yürekten kutluyorum.

Yarı finalde karşılaşacağımız Fenerbahçe var sırada… O engeli de aşarsak, finalde Galatasaray’ı yenmek daha da kolaylaşır. Ama şimdi önümüzde Trabzonspor lig maçı var. Ona odaklanmamız gerekir.  Başarılar Konyaspor…

Bu makale toplam 1179 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi