Bugün; 27 Nisan 2024, Cumartesi
Salih Sedat ERSÖZ
Metni küçült
Salih Sedat ERSÖZ
İran – İsrail Savaşı mı?
Tarih : 2024.04.19  00:37:22

Devlet değil terör örgütü olan Siyonist İsrail, 6 ayı aşkın süredir sürdürdüğü Gazze soykırımında 34 bin masum insanı katletmesinin yanı sıra zaman zaman da başka ülkelere saldırılar yapmaktadır. Lübnan’dan sonra İran’ın Şam büyükelçiliğine saldıran ve İran generallerinin ölümüne yol açan İsrail terör örgütü, vahşi bir canavar gibi sağa sola sataşmaktan zevk almaktadır.

Arkasında bulunan ve “İsrail’in kırmızı çizgisi yok” diyen ABD ve diğer Batı ülkelerinin sınırsız desteğine güvenen İsrail, bu desteği arkasında bulduğu sürece dur durak bilmeyecek ve her ülkeye saldırmaya devam edecektir.

Bu saldırılarını Arz-ı Mev’ud yani Vadedilmiş Topraklar hayali için yapan İsrail, bu hayaline ulaşmak için kendisine verilen sarsılmaz batı desteği ile Arz-ı Mev’ud sınırları içinde bulunan bütün ülkelere saldırma eğilimindedir.   

Kendisine yapılan en küçük bir tepkide hemen ABD’yi ve BM’yi göreve çağıran ve tepki veren ülkeleri anında ağabeylerine şikâyet eden İsrail, aslında kendisinin ABD’siz bir hiç olduğunu ortaya koymaktadır.

İsrail’in, İran toprağı sayılan Şam Büyükelçiliğine yaptığı saldırıya 12 gün sonra cevap veren İran, 300 insansız hava aracı ve 20 kadar füze fırlatarak, tarihinde İsrail’e ilk defa doğrudan saldırıda bulunmuştur.

İran’ın bu saldırısı İsrail’e hiçbir zarar verememiş olsa da, ABD ve diğer Batı Ülkelerinin İsrail’e olan desteklerini tazelemeye yetip artmıştır.

34 bin masum insanı katleden, İran toprağı olan elçilik binasını vurarak generallerini öldüren İsrail'e en küçük tepki vermeyen büyük şeytan ABD ve avaneleri olan diğer ülkeler, bir kişinin bile ölmediği İran'ın adeta göstermelik saldırısına karşı hemen birleşerek en büyük tepkiyi gösterdiler. Buna da uluslararası hukuk diyorlar.

Yerin dibine batsın bu, güçlünün yanında olan hukukunuz. Bir kere daha görüldü ki bu hukuk anlayışına göre İsrail ne yaparsa doğrudur, İsrail'e karşı atılan küçücük bir adım bile yanlıştır. Bunlara göre İsrail'in saldırdığı bir ülkenin cevap vermeye hakkı yoktur. Bu şartlarda hiç kimsenin dur diyemediği ve diyemeyeceği İsrail'in, Arz-ı Mev'ud sınırları içinde bulunan bütün ülkelere saldırması kaçınılmazdır.

İran’ın yaptığı bu hamleyle, İsrail'in büyük şeytan ABD ve avaneleri nezdinde kaybettiği prestijini ve desteğini yeniden kazanmasını sağlaması da İsrail için büyük bir kazanç olmuştur.

Gelişmelere bakıldığı zaman İsrail’in, İran Büyükelçiliğine yaptığı saldırı, bu sonucu almanın bir planı idi denilebilir. İran bu plana alet olarak, bilerek veya bilmeyerek İsrail’in amacına ulaşmasına yardımcı olmuştur.

Ancak olayın bir de arka yüzü var ki İran tarihinde yaptığı bu ilk saldırısı ile İsrail’in, ABD ve Batı ülkelerinin desteği olmadan bir hiç olduğunun ortaya çıkmasına vesile olmuştur.

Şu anda İsrail, İran’ın saldırısına cevap vermeye hazırlanmaktadır. İsrail’in, İran’a karşı her an saldırı yapacağının işaretleri gelmektedir.

Bu olaylar bir tiyatro mu yoksa gerçek mi?

İsrail’in, İran’a saldırısı gerçek, İran’ın, İsrail’e saldırısı ise bir tiyatro görünümü vermektedir. Zira İsrail’in, İran toprağına saldırısı ve bu saldırıda öldürülen İranlı generaller gerçektir. İran saldırısında İsrail’in hiçbir zarar görmemesi ve bir kişinin bile ölmemesi ise bu saldırının tiyatro olduğunu göstermektedir.

İsrail’in hazırlandığı saldırı gerçekleşirse ne gibi bir sonucu olacaktır?

“İsrail saldırısına anında cevap vereceğiz” diyen İran ne yapacaktır?

Karşılıklı bu saldırılar bir savaşa dönüşecek midir?

İhtimal dahlinde olan bu savaşın ne gibi sonuçları olacaktır?

Türkiye bu savaşta ne gibi bir rol oynayacaktır?

Bu gibi sorular cevabını beklemektedir. Sadece bölgenin değil bütün dünyanın çıbanbaşı olan İsrail ve destekçileri Gazze katliamları ile yeni bir dünya savaşının fitilini ateşlemişler, bu alevin büyümesi için ne gerekiyorsa yapmaktadırlar.

Savaşlardan uzak, barış ve kardeşlik içinde bir dünyada yaşamak tüm insanlığın umudu ve beklentisidir ama dünyayı kendilerine köle yapmak isteyen ve bütün dünyanın zenginliklerine sahip olmak isteyen küresel güçlerin bitmek bilmez hırsı, bu umudu ve beklentiyi boşa çıkarmaktadır. Allah Müslümanların yardımcısı olsun. Sağlıklı ve huzurlu yarınlar diliyorum.

Bu makale toplam 62 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi