Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
Süleyman Sayan
Metni küçült
Süleyman Sayan
Çember daralıyor
Tarih : 2019.03.05  10:59:40

Konyaspor’da kaleci Serkan topu Ali Turan’a verdi. Ali kendi ekseni etrafında döndü  Vukovic ile oynadı. Vukovic ve Dauglas kısa paslaşmalarla göbeğe girdi. Top Ali Çamdalı’da Ali Çamdalı arkadaşlarının dizilişine baktı Meha ile oynadı. Rangelov boş koşu ile defansı yanında götürdü. Meha ona atmadı, tekrar Çamdalı’ya Ali Çamdalı uzun oynadı bindirme yapan Skubic’e skubic girdi içeriye ve Bajic tek vuruş ile topu ağlara gönderdi…

18 Maç yenilmeyen direkt Avrupa’ya giden bir sezon sonra Türkiye kupasını alan takımdı bunu yapanlar. Sonra takımın başına Mustafa Reşit Akçay geldi.. Daha sonra Mehmet Özdilek.. Son düzlükte Sergen Yalçın. Son hafta Osmanlı’nın kaybetmesi ile ligde kalmıştık. Sezona yeni yönetim yeni hoca ile başladık. Rıza Çalımbay geldi. Her maç gol atıyor fakat olur olmadık her pozisyonda goller yiyorduk. Öne geçtiğimiz bir çok maçı bazı yetersizliklerden geride bitiriyorduk. Sonra hedefler ile oyunun ve sonuçların uyuşmadığı görüldü ve uzun uğraşlar sonunda kral yuvaya döndü.

Zannettik ki hemen edit modundan oyuncuları 109 yapıp önümüzdeki tüm maçları alacağız. Takımdaki bir çok oyuncu aynı olsa da üzerinden çok sistemler hocalar geçmişti. Her şey kaldığı yerden devam etmeyeceği aşikardı. Göztepe ile oynanan maçta Jahovic’in cezasının bitmesi Ömerali’nin takıma dönmesi bizi moral olarak bir tık üst seviyeye çıkardı. Lakin bir şeyi artık netleştirelim. ….arama motorunu açıyoruz ve yazıyoruz. Forvet nedir ? 3.bölge oyuncularının çeşitliliğinden bahsediyor. Santrafor, sahte dokuz, pivot, golcü ve komple ben bunlardan hangisi Jahovic diye düşünüyorum bulamıyorum. Çünkü bizimki gol atamıyor.

Koşuyor mücadele ediyor baskı yapıyor rakip savunmayı çıkarmıyor ama sonuç! ne gol var doğru dürüst ne asist. Oyuncu kötü niyetli değil istiyor ama olmuyor. Ha peki neden oynuyor ve oynamaya devam ediyor çünkü eldeki oyuncular içinde o bölgede değerlendirilecek tek isim ve sezon sonuna kadar da öyle olacak. Kuru eleştiriden başka Jahovic’e vereceğimiz bir şey yok umarım kaleciler vurduğu yerin tersine atlarda pozisyonlar golle sonuçlanır.

Göztepe maçında bilerek gol atmadı diye insafsızca yargılayanda oldu neden elimizde duruyor hala neden gönderilmeyen diyende. Bu sözlerin ve düşüncelerin bir çoğu son dakika kaçırılan penaltı ve boş kaleye atılamayan top.

Oyun başlarken Konyaspor oyunu eline almak ve gücünü rakibine hissettirmek isteyen bir Konyaspor kontra ataklarla, defansın arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalışan bir Göztepe vardı. Her ikisi de aslında kısmen istediklerini yaptılar. Totale bakınca İzmir ekibinin direkten dönen iki topu var bizimde Yüzde yüzlük kaçan pozisyonlarımız ve kaçan penaltı ve karşılıklı atılan iki gol. Flipovic’in İbrahimoviç tarzında vuruşuna vurgu yapmamak olmazdı.

Maçın hakemi takdir haklarında maç esnasında sıkıntılı gibi bir yönetimle sunsa da adil ve Türkiye standartlarının üzerinde bir maç yönettiği de gerçek.

Sonuç olarak; 5 maçtır galibiyete hasret bir Konyaspor var bazı çıkan çatlak sesler bundandır. İstanbul’dan alınan bir puan ve Rize maçında alınacak galibiyet işleri rayına sokacaktır. Yukarıyı düşüneceksek alternatifli bir kadro kurmamız gerekir. Kimse vazgeçilmez olmamalı.

Konyaspor Avrupa yolunda kritik puanlar kaybetse de rakiplerde puan kaybettiğinden ilk 5te kalmaya devam ettik. Fakat çember daralıyor.

Maçın Sözü; Hiçbir adam, hiçbir zaman büyük hatalar yapmadan başarılı olmadı.

 

Bu makale toplam 312 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi