Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
Mustafa Balkan
Metni küçült
Mustafa Balkan
Bizi Düşündürenler..
Ak Parti Kongresi ve Öztürk Faktörü
Tarih : 2015.09.15  00:05:43

Ak Parti, Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılan 5. Olağan Büyük Kongresi’nde büyük ölçüde yenilendi.

Elli kişiden oluşan MKYK listesinde 31 yeni isim yer aldı. 19 isim yerini korurken MKYK’ya Konya’dan iki yeni isim girdi. Bu isimlerden biri akademisyen milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu iken diğer isim Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk oldu. MKYK yedek üyeleri arasında Av. Ahmet Sorgun ve Av. Mustafa Akış yer alırken Merkez Disiplin Kurulu’nda Av. Gülay Samancı’nın seçilmesi de elbette önemli.

Ak Parti Genel Başkanlığı’na Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun yeniden seçilmesi Konya’nın geleceği açısından büyük önem arzediyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu kongreden yenilenerek çıktı. Bir sivil toplum örgütü olarak KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ün MKYK üyeliğine seçilmesi, Başbakan Davutoğlu’nun bu yenilemede sivil toplumu devreye sokması açısından büyük bir değişimin altına imza atması, konuşmasında da dile getirdiği gibi “ehliyet” ve “liyâkat” gibi erdem ve değerlere ne denli önem verdiğinin de bir göstergesi olarak düşünülebilir.

Ak Parti Konya’da neden oy kaybına uğradığı sorusunun cevabını, yaptırdığı anketlerle çok iyi aldığına inandığım Sayın Başbakanın, sivil toplum ile ülkücü kökenlileri MKYK’ya sokmakla akıllıca hareket ettiği kanaatindeyim. Bir diğer Selçuk da Manisa’dan MKYK’ya girmiştir. MKYK’da akademisyen ve hukukçuların çoğunlukta olması, ne denli bir yenilik yapıldığıyla ilgili bize önemli ip uçları veriyor olsa da; bu kongreye, Ege’den sonra en önemli damgayı Konya ve İç Anadolu vurmuştur. Aslında bu kongreye, Ahmet Davutoğlu’yla Konya, başlı başına tam damgasını vurmuştur.

MKYK üyeliğinden önce, Konya iş dünyasındaki sivil toplum teşkilatlarında yaptığı görevleri dolayısıyla siyasette yerini alan Selçuk Öztürk, bunu fiiliyata dökerek ne denli büyük hedeflere yelken açtığını da bizzat göstermiştir. Tanıdığım Öztürk, küçük hesapların değil büyük hedeflerin adamıdır. Nasıl ki KTB başkanı Muhammed Uğur Kaleli “adam gibi bir adam” olarak Meclis’e Ak sıralardan girmişse, Selçuk Öztürk de “adam gibi bir adam” olarak Ak Parti MKYK’sına girmiştir. Selçuk Öztürk’ün mevcut durumuyla ilgili son kararı elbette üyesi olduğu ve başkanı bulunduğu KTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri verecektir. Onların vereceği karara hiç kimsenin itiraz etme hakkı da yoktur. Bundan böyle Konya’da Öztürk faktörü konuşulacaktır.

MKYK’nın yedek üyeleri arasında Ahmet Sorgun gibi dürüst insanlar ile deneyimli siyasetçilerin bulunması da önemli. AK Parti’nin tabiî lideri elbette Recep Tayyip Erdoğan’dan bir başkası değil. Yalnız, AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, bu kongrede fabrika ayarlarına tekrar dönüşü sağlamanın avantajıyla 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimlere, arkasına aldığı yeni MKYK rüzgârıyla giriyor. 

Bundan böyle Konya iş dünyası ile politikasında Öztürk faktörü konuşulacak dememin bir arka plânı olduğu için böyle yazıyorum. 

Artık Türkiye’de olduğu gibi Ak Parti’de herşey eskisi gibi olmayacak!

AZİZİM DİYOR Kİ…

Siyasetçinin vazifesi, halkın işlerinden gafil olmasa gerektir. Elinden geldiğince, gizliden yahut açıktan halkla hemhal olması, ahaliye kıyan elleri kırıp zalimlerin zulmünden halkı muhafaza etmesidir.

Siyasetçilere Siyasetnâme’yi okumalarını hararetle tavsiye ederim.

 

Bu makale toplam 1100 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi