Bugün; 27 Nisan 2024, Cumartesi
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Fethullah Gülen İade Edilecek mi?
Tarih : 2015.02.08  22:36:01

Paralel yapının; ülkeye, hükümete, samimi insanlara kumpas kurmasının ardından hükümet, Gülen’in yeşil pasaportunu iptal etti! Türkiye’ye iadesi için diplomatik girişimlerde bulunuyor! Yurtdışındaki okullara da engellemeler getiriliyor!

İnsanın aklına şu soru geliyor, daha doğrusu, paralel yapı ortaya çıkmadan evvel bendeniz; “bu kadar okulu nasıl açıyor? Bu adam CIA ajanı olmasın” diye düşünüyor ve sonra; hayır olamaz, bu adam bu ihaneti yapamaz!...” diye iyiniyetimi muhafaza ediyordum. Ama zamanla “CIA ajanı olma” düşüncem doğru çıktı! Bir ABD yetkilisi; Gülen’in iadesi konusunda sessizliğini korudu! Hala da sessizlik içindeler. 

ABD Ulusal Güvenlik Ajanı Wayne Madsen, Fethullah Gülen ile ilgili Yaz Boz programına özel olay açıklamalarda bulundu.

Ajan Madsen, ABD istihbarat sevisi CIA'nin Gülen okullarında ajan yetiştirdiğini ve Gülen okullarını Orta Asya'ya kapı açmak için kullanıldığını söyledi.

"ABD'de 50 senato üyesi Gülen'in iadesini engelliyor"

ABD kongresindeki İsrail lobisi senatörlerinin Gülen'in iadesine karşı çıktıklarını söyleyen Madsen, "Gülen'i koruyan senato üyeleri Gülen'in düzenlediği seminerlerde boy gösteriyor" dedi. ABD'nin Gülen'i asla iade etmeyeceğini ve sınır dışı edilmesi talebinin kesinlikle reddedileceğini iddia etti.

"İsrail'in desteği olmadan Gülen nefes bile alamaz"

Ayrıca Gülen, ABD'deki İsrail Lobisi ile ittifak halinde olduğunu belirten Madsen, İsrail'in desteği olmadan Gülen'in nefes bile alamayacağını belirtti. (A Haber)

Öncelikle, herhangi bir kişinin ABD'deki statüsü konusunda, bu durumun kişinin gizlilik haklarıyla ilgili ilkelerimize bağlı olduğunu belirtmeliyim. Size söyleyebileceğim, müttefiklerimizden ya da stratejik ortaklarımızdan biri için önem taşıyan bir kişi hakkındaki etkileşim, bu konuları nasıl ele alacağımızı belirleyen yasal çerçeveye bağlıdır. Söz konusu durumda bu çerçeve ABD ile Türkiye arasındaki ilgili anlaşmadır. Söylediğim gibi, bir kişi özelinde konuşamam. Size şunu söyleyebilirim, müttefiklerimizden ya da ortaklarımızdan herhangi biri, ABD'de yaşayan vatandaşlarından biri hakkında, bir iade ya da hukuki işlem talebinde bulunduğunda, bu konuyu devletimizin üç bağımsız ancak eşit organından ikisini devreye sokarak çok dikkatli ve titiz biçimde ele alırız.

Uygun yasal düzenlemelere sahip olduğumuz devletlerden gelen tüm iade taleplerini büyük bir ciddiyetle ele alıyoruz. Bize sunulan vakanın ve söz konusu yabancı devletin hangi temele dayanarak iade talebinde bulunduğunun ABD yasalarıyla nasıl eşleştiğini ve ABD yasalarının ihlaline ilişkin bir husus görüp görmediğimizi belirlemek için bu talepleri son derece dikkatli şekilde değerlendiriyoruz. Bireysel iade vakaları ya da bireylere ilişkin farazi iade vakaları hakkında yorumda bulunmuyoruz.

   Türk devletini yıkma amacıyla tasarlandığı iddia edilen faaliyetlere ilişkin olarak, kimileri devletin içinden kimileriyse dışından bir dizi isme yönelik son derece ciddi iddialar ve suçlamalar var. Söz konusu iddia ve suçlamaların, şu anda Türk emniyeti ve yargısı tarafından yürütülen sürecin bir parçası olduğu aşikâr. Bu sürece büyük saygı duyuyoruz.

Türk yargı sistemini ilgilendirdiğini düşündüğümüzden iddialar hakkında bireysel yorumda bulunmam uygun olmaz. Sürecin adil ve şeffaf şekilde ilerlemesinin önemli olduğuna, bu sayede sonuçlarının Türk halkında iyi, dürüst ve etkili bir yargı süreci yaşandığına dair güven duygusu yaratacağına inanıyoruz. (haber7.com)

Görünen o ki, Gülen iade edilmeyecek! Belki bir başka ülkeye gönderir, sonra da değişik bir politikayla işi bitirir. Fakat bizi ilgilendiren en önemli husus; hükümetin kararlı tutumu, ülkeye, devlete, devlet kurumlarına karşı Siyonistlere istihbarat sağlaması, Türkiye’yi içerde ve dışarıda zayıflatmak istemesi sebebiyle bu yapının-paralel yapının- mutlaka yok edilmesi gerektiğidir.

Bu makale toplam 294 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi