Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Müslüman Ülkelere Örnek Olur İnşallah!
Tarih : 2015.05.25  09:46:36

Arakanlı Müslümanlara Afrika'daki küçük bir ülke sahip çıkmak istediğini açıkladı. Halkın üçte birinin günlük 1.2 dolarla yaşamak zorunda olduğu Gambiya, Arakanlı Müslüman göçmenleri kabul etmeye hazır olduğunu duyurdu.

Arakanlı Müslümanları kabul etmek ve onları ülkede kuracakları mülteci kamplarına yerleştirmenin "kutsal görev" olduğu belirtildi.

Endonezya, Malezya ve Tayland gibi bölge ülkelerine çağrıda bulunarak  Myanmar'daki Arakan Müslümanlarının durumunu büyük bir endişe ile takip ettiklerini, özellikle denizin ortasında aç ve susuz kalan Müslüman mültecileri, gönderilmesi halinde, kabul etmeye hazır oldukları ifade ediliyor!

Uluslararası topluma da çağrıda bulunan Gambiya, Arakanlı Müslümanlar için kurulacak kamplar için çadır, yatak, battaniye, ilaç ve ev gereçleri gönderilmesini talep etti.
Arakanlı Müslümanlara vatandaşlık statüsü vermeyen Myanmar onları göçe zorluyor.

Gambiya'da halkın üçte biri günlük 1.2 dolarla yaşamak zorunda. Askeri darbeyle iktidara gelen Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh ülkeyi demir yumrukla yönetiyor. Son 18 ay içerisinde çoğu Gambiyalı 5 bin kişi Avrupa'ya kaçak yollardan girmeye çalışırken Akdeniz'de can verdi.

Arakanlı Müslümanların "yeniden iskanı" için ABD'den de açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf, Güney Asya'daki göçmen trajedisi için ülkesinin yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Maria Harf, aralarında Arakanlı Müslümanların da bulunduğu ve denizde mahsur kalan binlerce kişinin yeni yerlere yerleştirilmesinin gündemlerinde olduğunu, Harf göçmenler için BM Mülteciler Yüksek Komiserliği organizasyonu altında çok uluslu çabada liderlik rolü üstlenebileceklerini belirtti.

Denizde haftalarca aç ve susuz kalan Arakanlı Müslümanlarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak ile telefonda görüştü.
Darbe ile iktidara gelen Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh ülkesinin Arakanlı Müslümanları kabul etmesinin "kutsal görev" olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Abdürrezzak'a, "Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır, yardım ulaştırmanın yanı sıra, mültecilere karaya ulaştıktan sonra da sahip çıkılmalı' dedi.

Türkiye, Uluslararası Göç Örgütü ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliğine, insani destek için 1 milyon dolar taahhütte bulundu.

Türkiye gibi, diğer İslam ülkeleri de bir araya gelip, dünyadaki bu zulümlerin durması için seferber olamaz mı? Mesela birlik olsalar, bir avuç İsrail devletini bir kaşık suda boğacak güce sahipler! Hatta dahası, dünyanın neresinde, kan, zulüm, gözyaşı, ıstırap, insan hakkı ihlali varsa hepsine; “dur” deme güçleri var. Ama bunun için birlik olarak güçlü olmak mecburiyeti var. Neredesin hey iz’an? Neredesin şuur? Nerelere gittin Kur’anî anlayış?

Bu makale toplam 246 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi