Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
MHP tabanı çok kızgın
Tarih : 2015.09.04  01:27:01

          Sosyal medyadan bir kardeşim aşağıdaki yazıyı göndermiş. Noktasına ve virgülüne dokunmadan aynen sizlerle paylaşıyorum:

  Ortak soru: Ne yapıyor bu MHP?
          İzin bitti... Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun, yeniden döndük “yuva”ya... Yeniden, sizlerle birlikteyiz...Malûm; izne ayrılırken, şöyle demiştim: “Dönüşte, tekrar seçim yazıları ile devam ederiz.”
          Öyle oldu...Çünkü, “14 maddelik dayatma”larından sonra CHP ile “koalisyon” kurmak mümkün değildi...MHP ile “seçime kadar koalisyon” mümkündü... Ne var ki; “AK Parti ile koalisyona hayır!.. AK Parti Azınlık Hükümeti’ni desteklemeye hayır!.. Erken seçime hayır!” diyen, yani “Çarşı, her şeye karşı!” diyen Devlet Bahçeli; hem de, “günde 2-3 şehit verildiği” bir ortamda “anlaşılması mümkün olmayan” bir tavır takındı ve bütün “çıkış yolları”nı kapatıp, ülkeyi “Seçim Hükümeti”ne mecbur bıraktı...
         Şimdi de kalkmış;
         “AKP-PKK İhanet Hükümeti” diyor...Bunu diyeceği belliydi zaten... Bütün “seçim stratejisi”ni bunun üzerine bina edecek!..Ne var ki; Millet “enayi” değil!..
         Sormayacak mı Bahçeli’ye;
         “Ülkeyi Seçim Hükümeti’ne mecbur ve mahkûm eden, dolayısıyla bu Hükümet’te 2 HDP’linin yer almasını sağlayan sensin!..AK Parti ile, seçim şartlı bir Hükümet kursaydın, ya da Azınlık Hükümeti’ne dıştan destek verseydin, böyle bir tablo oluşmaz yani HDP’lilerin Hükümet’te yer alması gibi bir garabet ortaya çıkmazdı...
          Anayasa gereği kurulan Seçim Hükümeti’nde, bugün 2 HDP’li yer almışsa, bunun tek sorumlusu Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu’dur!”

     TÜRKEŞ’TEN SORUMLU TAVIR.
          Kaldı ki; Bu Hükümet’te, “2 HDP’li”nin yanı sıra, bir de “MHP’li” vardır... Sayın Tuğrul Türkeş, gerçekten “sorumlu bir siyasetçi” gibi davranmış, belki de “MHP’den ihraç” edileceğini bile bile, “Seçim Hükümeti”nde görev almıştır!.. Tuğrul Türkeş, ihraç edileceği güne kadar “MHP’li”dir...Dolayısıyla; Ortada, bir “AK Parti, MHP ve HDP Hükümeti” vardır!.. Ama yine de, bu hükümete, bir “koalisyon hükümeti” denilemez... Buna, “AK Parti Hükümeti” veya “Davutoğlu Hükümeti” de denilemez!..
          Bu hükümet;
         “Geçici bir seçim hükümeti”dir!..Anayasa gereği, “mecburen ve mecburiyetten kurulmuş” bir hükümettir!..

          İşte bu yüzdendir ki; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, bu hükümeti “AKP-PKK Hükümeti” olarak yaftalama çabası hem “akla ziyan” bir çabadır, hem de “komik”tir!..
          Tekrar etmek gerekirse; “Türkiye’yi böyle bir hükümete mahkûm eden, Devlet Bahçeli’nin bizzat kendisidir!”

     BOYKOT İKİZLERİ
          Sayın Bahçeli’nin; hem de “milliyetçi bir parti”nin genel başkanı olarak, hem önceki günkü “30 Ağustos kutlamaları”na; hem “Anıtkabir’deki törenlere”, hem de “AKM’deki törenlere” katılmaması, akşamleyin de “Beştepe Külliyesi”ndeki resepsiyonu boykot etmesi, ayrıca not edilmesi gereken bir “garabet”tir!..Ne garip değil mi; 7 Haziran’dan bu yana; “Yılanla aynı çuvala girmeyiz!.. HDP’liler ile aynı safta yer almayacağız” diyen MHP, maalesef “HDP ile aynı safta” buluşmuş, “aynı çuval”a girmiş ve “HDP ile ruh ikizi” olduğunu göstermiştir!..
         Öyle ya; Devlet Bahçeli’nin katılmadığı törenlere HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katılmamış ve böylece “boykot beraberliği” sergilemişlerdir!..
         Şimdi gelin de; MHP’nin “milliyetçi parti”liğini, HDP’nin de “Türkiye Partisi” olma iddiasını sorgulamayın!..Bu ne biçim milliyetçi parti? Bu ne biçim Türkiye partisi?..İkisi de, “Boykotçu kardeşler!”
         Zannediyorlar ki; “Millet, bunun hesabını sormayacak!” Fena halde yanılıyorlar!..Çünkü, MHP tabanı kızgın!.. Devlet Bahçeli’ye fena halde öfkeliler!..Diyorlar ki;
         “Devlet Bahçeli, sorumlu bir tavır takınsaydı; Türkiye seçim hükümetine mecbur kalmaz, HDP de böyle bir hükümette yer alamazdı!.. HDP’ye bu zemini hazırlayan, Bahçeli’den başkası değildir!” Bunu, gittiğim her yerde duydum...

Bu makale toplam 213 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi