Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Milli Şuur ve Değerlere bağlı Eğitim veren Üniversite
Tarih : 2016.11.23  08:52:48

kazim_ozturk2016@mynet.com

Lezzan Restoran’da leziz bir eğitim toplantısı yapıldı. Kurulduğu günden bu yana; “eğitimin kalitesini nasıl yükseltiriz? Milli ve değerlere bağlı bir eğitim vermenin yoğun mücadelesini veren Necmettin Erbakan Üniversitesi, yeni başlayan 2016-2017 Eğitim- Öğretim yılı açılışı ile ilgili basın toplantısında, çok önemli ve hayati konulara parmak basıldı.

 “Zalime Merhamet Mazluma İhanettir” diye başladı konuşmasına. 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle anıyorum. Şehit ve gazilere millet olarak minnettarız. 15 Temmuz’un milli şuur ve değerlere bağlı eğitimin önemini bir kez daha ortaya koymuştur ve üniversitelere büyük görevler düşmektedir. Bu süreçte insanlarımız devletimizin ve memleketimizin bekası için bir araya gelerek yekvücut oldular. 15 Temmuz; mili şuur ve tarih bilinciyle farkındalık oluşturma açısından özellikle gençlerimize, pahalı bir ders olmuştur. Ama Türk Milleti, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu süreçten yüzünün akıyla çıkmıştır. ” dedi. 

Şeker, konuşmasında 15 Temmuz’dan bu yana 54 Kişinin Kamu Görevinden Çıkarıldığı, yaşanan bu olay sonrasında her alanda olduğu gibi üniversitelerde de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik mücadelenin devam ettiğini, bu süreçte KHK ve YÖK’ün direktifleri çerçevesinde bu yapıyla irtibat ve iltisak tespit soruşturmalarının yürütüldüğünü,  51’i akademik, 3’ü idari olmak üzere toplam 54 kişinin kamu görevinden çıkarıldığını, bu konudaki çalışmaların devam etmekte olduğunu söyledi.

 Konuşmanın ağırlık noktası 15 Temmuz idi. Sözlerine şöyle devam etti Şeker: Bundan sonrakiler daha ziyade itiraz başvuruları veya yeni gelen bilgiler çerçevesinde olacaktır. Zalime merhamet mazluma ihanettir. FETÖ/PDY ile mücadelemizde ‘Adalet var, merhamet yok’ düsturu ile hareket edilmiştir. Tarihin tekerrür etmemesi için çıkarılması gereken dersler vardır. Bundan sonra hepimiz, ülkemiz adına ne kadar katma değer oluşturabileceğimiz hususuna yoğunlaşmamız gerekir.

Zaman; olanlardan ders çıkartarak geleceğe bakma ve ülkenin üretimini nitelikli insan gücünü arttırarak ve uluslararası ilişkilerini sürekli yenileyip özel stratejik planlar geliştirerek yürüme zamanıdır. Tarihin tekerrür etmemesi için çıkarılması gereken dersler vardır. Bu konuda devletin kurumlarına birçok görev düşmektedir. En önemli görev de eğitim ve ilahiyat camiasınındır ve sorumluluğumuz büyüktür. Görevimiz; gençlerimizi daha iyi eğitmek ve dünyadaki her türlü emperyalist bakışlara, çıkar ilişkilerine ve sömürü düzenlerine karşı onları uyanık tutmaktır. Bu kapsamda yapacaklarımızı diğer kurumlarımızla ve sivil toplum kuruluşları ile plânladık ve bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu süreçte kapatılan vakıf üniversitelerinden ciddi bir öğrenci yükü alınmıştır. Aldıkları öğrencilerin en yasal hakkı olan öğrenme hakkını koruyarak ayrım yapmadan eşit muamele etmek için özel çaba sarf edilmekte ve Türkiye’nin geleceği gençler için bu konu çok hassastır.

Konuyla ilgili görüşlerimizi karar çıkar çıkmaz sosyal medya üzerinden de paylaşmıştık. Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak bu konudaki tavrımız bellidir. Daha öncelerde de yapmış olduğumuz akademik kurullarda üniversite mensuplarımızla bu yönde paylaşımlarımız olmuştur. Seçimler, üniversitelere zarar vermiş ve gelişmesini engellemiştir. Bu yönüyle büyük bir reform yapılmıştır. Ülke için hayırlı bir hizmettir.

NEÜ’de 87 Farklı Ülkeden Öğrenci Eğitim-Öğretime Devam Ediyor 
2010 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Üniversitenin ciddi yol kat ederek belirli bir seviye yakalandı. 21’i yabancı uyruklu olmak üzere bin 620 akademik personel, bin 154’ü memur ve bin 735’i taşeron olmak üzere toplam 2 bin 889 idari personel sayısı ile hizmet devam etmektedir.

87 farklı ülkeden 993’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 37 bin 968 öğrenci üniversitede eğitim-öğretime devam etmektedir. Üniversite tercihlerinde ilk sıralarda tercih edilir hale gelmiştir Necmettin Erbakan Üniversitesi. Yeni Bölümler öğrenci aldı.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Ereğli Eğitim Fakültesinde İlköğretim Matematik, Güzel Sanatlar Fakültesinde Resim ve Grafik, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde Dil Bilimi, Seydişehir Meslek Yüksek Okulunda Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerine öğrenci alındı.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi inşaatı 2017 yılında tamamlanacaktır. Köyceğiz Yerleşkesindeki Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi idari ve derslik blokları, laboratuvar inşaatı ile çevre düzenlemesi yapım işi ve kampüs altyapı inşaatlarının peyderpey 2017 ve 2018 yıllarında tamamlanacaktır. Bilimsel Araştırma Projelerine Destekler Devam Ediyor.

NEÜ, 19 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türkiye’nin en çok Araştırma ve Uygulama Merkezine sahip üniversitelerinden biri haline gelmiştir. Bu merkezlerde farklı bilim dallarında önemli faaliyetlerin yürütülmektedir.

Ülke kalkınmasında, bilinçli gençlerin yetişmesinde Üniversitelerin büyük payı vardır.  “her şeyin başı eğitimdir” sözü, tazeliğini güncelliğini hala korumaktadır, korumaya da devam edecektir.

Bu makale toplam 260 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi