Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
Tümsiad İç Anadolu Bölge Toplantısı Konya'da yapıdı
Tarih : 2013.06.12  14:38:50
6 ncı İç Anadolu Bölge Toplantısı Bölge Başkanı Abdulkadir Yıldız Başkanlığında Konya şube ev sahipliğinde şube merkezinde icra edildi.

Toplantıya Konya,Ankara,Kayseri,Karaman,-Niğde,Aksaray,Sivas ve Nevşehir şube başkanları ve Başkan yardımcıları katıldılar.

Konya Şube Başkanı Cemalettin Akpınar açılış konuşmasında ‘’ev sahipliğini yapmaktan onur duyduğumuz 6 ncı İç Anadolu Bölge toplantısına hoş geldiniz. Toplantımızın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor ve şahsım ve yönetim kurulum adına saygılarımı sunuyorum’’ dedi.

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda gündem olarak 12-15 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul CNR fuarında yapılacak olan ,TÜMEXPO Genel ticaret fuarı ve KOBİ şurası ile ilgili şube değerlendir-meleri alındı. Ardından Bölge illerinde yapılmış olan Sanayi ve Ticaret Odaları seçimleri sonuçlarının değerlendirmeleri yapıldı.

Kısa bir aradan sonra toplantıya devam edildi. İkinci oturumda Bölge Başkanı Abdulkadir Yıldız İstanbulda kurulacak olan Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi hakkında şubelerin bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalarla ilgili şube başkanlarından değerlendirmelerini aldı.

Toplantı sonunda , dilek ve temenniler bölümünde tüm katılımcıların görüş ve önerilerini dinleyen Bölge Başkanı Abdulkadir Yıldız toplantıyı sona erdirdi.

TÜMSİAD KONYA ŞUBESİNDE  CE İŞARETİ EĞİTİMİ

“Bizim insanımız Avrupa insanından daha değerlidir” diyen Selçuk Üniversitesi  Ziraat Mühendisliği Fakültesi  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Çalışır, CE işaretsiz makinanın dolaşımının risk olduğunu söyledi.

Kısa adı TÜMSİAD olan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinin haftalık yönetim kurulu toplantısın da  sanayiciler sohbet eden  Prof.Dr. Sedat Çalışır, sorumluğu tamamen üreticinin üstelendiği CE İşaretlendirmesinin bir kalite sistemi olmadığını hatırlatarak, “her yıl dünya genelinde 170 tarım çalışanının iş kazaları nedeniyle öldüğünü, 1.3 milyon tarım işçisinin de yaralandığını veya meslek hastalıklarına yakalandığını söyledi.

CE ‘nin Fransızca açılımının Avrupa’ya uygunluk olduğunu da belirten Prof. Çalışır, “Bizim insanımızda Avrupa insanı kadar değerlidir” dedi.

Konya Sanayisinin üretiminin büyük bir Bölümü’nün Tarım Makinaları imalatı yaptığını söyleyen Prof. Dr. Sedat Çalışır, CE işareti bulunmayan ürünlerin Avrupa’da satışının mümkün olmadığını hatırlattı. CE işaretinin lüks olarak görülmemesini isteyen Prof. Çalışlar, “Bu bir kul hakkıdır” dedi.

Kısa Adı TÜBİAD  olan Tüm Bilim İnsanları ve Akademisyenleri Derneği’nin de yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Sedat Çalışır, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak, Konyalı Tarım Makinası imalatçılarında tüm bilgi ve belge eksikliklerinin giderilmesi için yoğun çalışmalar yapıldığını aktardı.

Tümsiad  Konya Şube Başkanı Cemalettin Akpınar’da Yönetim Kurulu toplantısında yaptığı konuşma da  Prof.Dr. Sedat Çalışır’a verdiği bilgilerden  dolayı teşekkür etti. Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Konya Şubesinde yapılan eğitimin ardından yönetim kurulu ve katılımcılara çiğ köfte ikram edildi.

Bu haber toplam 3930 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
EKONOMİ

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi