Uzun bir yağmursuzluğun arından Konya'da 2 gündür etkili olan yağmur çiftçinin ve vatandaşların yüzünü güldürdü. Yapılan yağmur duaları kabul gördü ve Konya ovası 2 gündür yağış almaya başladı.
Yurt genelinde etkili olan yağmur, Konya'da da 2 gündür belirli aralıklarla yağıyor. Havaların kurak gitmesinden dolayı barajlardaki doluluk oranının kritik seviyeye geldiği şu günlerde merakla beklenen yağmur şehirde etkili oluyor. Yağmura en çok sevinen çiftçiler oldu. Uzun süredir beklenen yağmurun gelmesi kuraklık endişesi yaşayan çiftçi başta olmak üzere tüm vatandaşların yüzünü güldürdü.
Vatandaşlar, “Uzun zamandır Konya halkı bu yağmuru bekliyordu. İnşallah halkımız ve ülkemiz için hayırlı olur, rahmet olur. İki sezondur ne fazla kar gördük ne yağmur gördük. İnşallah bu yağmur çiftçilerin yüzünü güldürecektir” şeklinde konuştu.
Soğuk ve yağışlı hava geliyor
Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın, Balkanlar'dan gelen soğuk havayla birleşerek tüm yurtta" soğuk ve kar yağışlı" havaya dönüşeceği ve Salı gününden itibaren kar yağışının tüm bölgelerde etkili olacağı tahmin ediliyor.
Hafta başından itibaren özellikle iç ve doğu kesimlerde yağışların karla karışık, Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yoğun kar yağışı şeklinde olması, Kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde de hava sıcaklıklarının 4 ila 10 derece azalması bekleniyor.
Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ülke genelinde etkili olacak buzlanma ve don olayının olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.