Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Parklara kuş evleri
Tarih : 2014.08.14  22:08:49
Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi, başlatılan yeni bir uygulamayla Karatay'ın muhtelif parklarına Kuş Evleri yerleştiriyor.

Doğada yaralanan ve vatandaşlar tarafından bulunarak getirilen hayvanların tedavi edilmesi ve yaşamını idame ettirebilecek sağlığa kavuştuklarında yeniden doğaya bırakılmalarını sağlayan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi, şimdi ise başlatılan yeni bir uygulamayla Karatay'ın muhtelif parklarına Kuş Evleri yerleştiriyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Hayvanat Bahçesi yetkilileri kuşların tarih boyunca her zaman insanoğlunun ilgisini çektiğini belirterek Karatay Belediyesi olarak ilçenin muhtelif parklarına kuş evleri yerleştirdiklerini söyledi. İlk etapta 100 adet kuş evini yerleştireceklerini kaydeden yetkililer 50 adet kuş evini büyük ağaçlara yerleşiminin tamamlandığını belirtti. Kuş Evleri Kuşların barınmaları için evlerin ön yüzlerine ve ağaçlara özel olarak yapılan yerler olduğunu dile getiren Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkilileri, parklarda yapımına başlanan kuş yuvalarıyla kuşların doğal ortamındaki yaşamlarının kolaylaştırılması amaçlandığını söyledi. İnsan elinin ulaşamayacağı ve kuşların kendilerini güvende hissedebilecekleri uygun yerlere yerleştirilen  kuş evleri parklara ayrı bir güzellik kattığını ifade eden yetkililer, kuş sevgisinin günümüzde de en güzel bir şekilde yaşatılması gerektiğini vurguladılar. 

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Yetkilileri doğaya ve çevreye sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerken Karatay'ın muhtelif parklarına kuş evlerini yerleştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 796 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi