Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Başbakan'dan müjde: Konya-Alanya 2 saate düşecek
Tarih : 2014.09.07  15:49:59
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Hadim ilçesinde halka seslendi. Davutoğlu, burada bir de müjde verdi: Konya-Alanya arası 2 saate düşecek.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Hadim ilçesinde halka seslendi. Davutoğlu, burada bir de müjde verdi.
Davutoğlu’nun ziyaretine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye başkanları ve partililer katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Başbakan Davutoğlu, “Maneviyatını, muhabbetini Hadimi Hazretlerinden, yiğitliğini Toros Dağlarından alan Hadimliler size muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuşarak, “Çok daha coşkuyla karşılamak isterdiniz ancak İstanbul’da 10 işçi kardeşimizi kaybettik. Onların ruhuna bir Fatiha bağışlayın. Babam ve dedem rahmetliden aldığım talimat gereği bu topraklardan hiçbir zaman Hz. Hadimi’nin huzuruna gitmeden geçmedim. Buraya size, bu dağların çocuklarına, ninelerine, amcalarına, kardeşlerine geldim. Selam etmeye, teşekkür etmeye, sığınmaya, sizleri şahit kılmaya geldim. Yolumuz uzun, omzumuzda ağır sorumluluklar var. Bu sorumluluklar ancak Hz. Hadimi’den feyz alan Hadimlilerin, Hz. Mevlana’dan feyz alan Konyalıların duasıyla taşınabilir. Allah Hadimlilerden razı olsun. Buraya gelen 2009 yılında ilk Dışişleri Bakanı olduğum gibi, Allah nasip etti, ilk Başbakan olarak buralara, bu dağların çocukları olarak gelmek de nasip oldu. Benim için en büyük onur, doğduğum bu topraklara, bu dağlara ağır bir sorumluluk üstlenerek geri dönmektir. Yeni bir yola çıkıyoruz. Dün TBMM’de Türkiye Cumhuriyeti’nin 62. hükümetin Başbakanı olarak güvenoyu aldıktan sonra yaptığım ilk iş Konya’ya, sizin huzurunuza gelmek oldu. Her zaman desteğini, duanızı bekliyorum. Bize bir emanet verdiniz. Kalbiniz mutmain olsun, hiçbir namerde bu emaneti çiğnetmeyeceğim. Bu emanet bu al bayrakta tecessüm eden istiklaldir. Dünya alem bilsin ki, bu can bu tendeyken ve bu beden nefes alıp verirken bu emanetin hakkını vermek için dua edeceğiz. Türkiye’nin kaderi değişiyor. Yeni Türkiye derken başı dik, onurlu insanların, müreffeh bir şekilde yaşadığı Türkiye’yi kastediyoruz. Bizden yurt, kiraz alım tesisleri istemiştiniz, dün açılışını yaptık. Buradan bir başka müjde vermek istiyorum. Ulaştırma Bakanımız Lütfi beyle helikopterle gelirken, Eyiste'ye yapılacak viyadüğü anlattı. Konya Alanya arasındaki yol Taşkent’ten sonraki yol ayrımına kadar çift yönlü bölünmüş yol olacak. Daha sonra da Alanya’ya kadar. Şimdi Konya Alanya arası 2 saate inecek. Konya ile Alanya’yı birleştireceğiz. Bu ne demek Alanya’ya gelen her turist bu yalçın ve güzel dağları, bu dağların arasındaki güzel insanları göreyim dediğinde yolu Toroslar'a çıkacak. Hz. Mevlana’yı ziyaret etmek isteyenler Hadim üzerinden Konya’ya inecekler. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından memleketi Taşkent ilçesindeki açılış programına katılmak üzere Hadim’den ayrıldı.

Bu haber toplam 779 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi