Bugün; 28 Mart 2024, Perşembe
"Tarihin Akışını Şekillendiren En Önemli Aktörüz”
Tarih : 2014.12.27  15:42:42
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir Konferansları’nda “Yeni Bir Medeniyet Tasavvuru” konusunu anlatan Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan, "Avrupa tarihinin yapılması da dahil Asya’nın, Afrika’nın, dolayısıyla Avrupa’nın kesişme noktasında tarihinin akışını şekillendiren en önemli aktörüz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir Konferansları’nda “Yeni Bir Medeniyet Tasavvuru” konusunu anlatan Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan, insanlık tarihinin son bin yılının Türkler ve Cermenler tarafından yazıldığını belirterek, “Cermenler sadece Avrupa tarihinin yazılmasında rol oynadı. Biz ise, Avrupa tarihinin yapılması da dahil Asya’nın, Afrika’nın, dolayısıyla Avrupa’nın kesişme noktasında tarihinin akışını şekillendiren en önemli aktörüz” dedi.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Şehir Konferansları’na Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan konuk oldu.
Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Medeniyet Okulu Projesi’nin ülke çapında örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, emek olmadan ve insan yetiştirmeden bir yere varılamayacağının farkında olduklarını belirterek, yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.

Konuşmalarının ardından “Yeni Bir Medeniyet Tasavvuru” konusunu anlatan Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan, insanlık tarihinin son bin yılının Türkler ve Cermenler tarafından yazıldığını söyledi.

Cermenlerin sadece Avrupa tarihinin yapılmasında rol oynadıklarını kaydeden Kaplan, “ Biz ise, Avrupa tarihinin yapılması da dahil Asya’nın, Afrika’nın, dolayısıyla Avrupa’nın kesişme noktasında tarihinin akışını şekillendiren en önemli aktörüz. Yaşayan en büyük tarihçi Halil İnalcık’ın dediği gibi ‘Osmanlı tarihi bilinmeden dünya tarihi yazılamaz.’ Osmanlı coğrafyasında 41 devlet var, hinterlandında 35 devlet var. Toplam 76 devlet. Bu basit bir şey değil” diye konuştu.
 

Bu haber toplam 1010 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi