Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
Ribat'ın köylere yardımları sürüyor
Tarih : 2015.03.25  12:02:26
Ribat Eğitim Vakfının, Ribat Aşevi bünyesinde yürüttüğü "Köy Projesi" kapsamında köylere yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Son olarak Bozkır'ın Hacıyunuslar Köyünde 17 ihtiyaç sahibi aileye çeşitli yardımlar yapıldı.

Ribat Eğitim Vakfı, eğitim, irşat, yurt faaliyetleri, Kuran Kursları, Medya gibi bir çok alanda yürüttüğü başarılı hizmetlerin yanı sıra yardım faaliyetlerine de hız kesmeden devam ediyor.

Ribat İnsani Yardım Derneği ile yurt dışında, külliye yapım ve işletim, aşevi kurma ve işletme, Moro gibi bölgelere Radyo kurma, acil yardım ulaştırma, Sudan'da yetim çalışmaları faaliyetleri gibi projeleri yürüten Ribat Eğitim Vakfı, Ribat Aşevi bünyesinde ise aşevi hizmetlerinin yanı sıra Konya Merkez ile ülkemizde birçok il ve ilçelerle çeşitli köylerde de yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu çerçevede Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı, Hacıyunuslar köyüne (mahallesine)  'Köy Projesi' kapsamında gıda yardımı yapıldı.

Hacıyunuslar köy muhtarlığı ve ilçe kaymakamlığı ile birlikte yürütülen tespit çalışmaları ile belirlenen 17 ihtiyaç sahibi aileye,  gıda ve et yardımı yapıldı.

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Köy Projesi" ile bir çok köyde bir taraftan irşat ve aile eğitimi programlarını yürüttüklerini, diğer taraftan ise ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyecek yardımları yaptıklarını ifade etti. 

Muzaffer Büyük, "Ribat her zaman şuna inanmaktadır; toplumun geneline yayılmamış zenginlik, huzur aslında hem zenginlik değildir, hem de huzur değildir.

Biz bu çerçevede Ribat olarak faaliyetlerimizi sadece eğitim, medya, yurt, kuran kursları, ilim akademileri ile sınırlı tutmuyoruz. Bu faaliyetlerin tamamını yürütürken, aşevi, insani yardım gibi diğer faaliyetleri de yürütüyoruz.

Çünkü biliyoruz ki, karnı aç olan, üzerine giyecek elbisesi olmayan bir insanın derdini dert edinmezseniz, yapacağınız eğitim faaliyetleri eksik kalır.

Bu çerçevede biz Ribat Aşevimiz ve Ribat İnsani Yardım Derneğimiz ile bu çalışmalarımızı yürütüyoruz." dedi.

Ribat Aşevi Müdürü Abdullah Çay'da, Bozkır'ın Hacıyunuslar Köyünde yardım dağıtımı programında yaptığı konuşmadan, Hacıyunuslar köyüne yaptıkları bu yardımlarla Hacıyunuslar Köyündeki ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünün güldürüldüğünü ifade edere, "önümüzdeki süreçte bir çok köyümüzü de içine alacak şekilde bu yardımlar devam edecektir." şeklinde konuştu.

Ribat Eğitim Vakfı, uyguladığı "Köy Projesi" çerçevesinde ülkemizde birçok köyde, aile eğitimi ve irşat programlarının yanı sıra yakacak yardımı, gıda yardımı, giyecek yardımı ile eğitim yardımı yapıyor.

Bu haber toplam 661 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi