Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Konya Belediyecilikte Örnek Bir Şehir
Tarih : 2015.08.05  17:39:24
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Konya’nın belediyecilikte Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu belirterek, “Hem fiziksel anlamda, hem de manevi ortam anlamında Konya’da yaşayanlar çok şanslı” dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Konya’da bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile yeni bir yapılanma içine girdiklerini belirterek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şu anda yaklaşık 400 yerleşim yerinde çalışma yapıldığını, 2016 yılı sonuna kadar mahalle olan beldelerin tamamının su ve kanalizasyon sorununu çözeceklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Şu anda yarıdan fazlasının ihalesi yapıldı. Geri kalanının da planlaması yapıldı. Gelecek yıl sonuna kadar tamamlanacak” dedi.

Konya’da köyden kente göçü engelleyip yerel kalkınmanın sağlanması konusunun üzerinde durduklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Kooperatiflerle köylerde ve beldelerde üretilen ürünlerin desteklenmesini sağlayacağız. Onların destekleme amaçlı alımlarının yapılması, soğuk hava depolarının, bölgesel hallerin oluşturulması, örnek hayvancılık organize bölgelerinin oluşturulması konusunda çalışmalarımız var. Konya olarak hem hükümetimizin politikalarına uygun, hem de ülkemizin gelişimine uygun şekilde sadece belediyecilik hizmetlerinde değil, bunun dışındaki birçok hizmette de öncülük yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de Konya’nın belediyecilikte Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu, belediye hizmetleriyle Anadolu’ya ve Türk dünyasına örnek olmaya devam ettiğini belirterek, “Konya’nın tamamında altyapıyla ilgili yapılan çalışmalar, tüm beldelerde altyapının 2016’ya kadar tamamlanacak olması takdire şayandır. Belediyecilikte sevda ve aşk varsa başarılı olunur. Değerli başkanımızın aşkını ve sevdasını görüyoruz. Hem fiziksel anlamda, hem de manevi ortam anlamında Konya’da yaşayanlar çok şanslı” dedi.

Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda Bakan Zeybekçi’ye çini sikke ve Mesnevi hediye etti.

Bu haber toplam 672 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi