Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Çanakkale’de olduğu gibi bugün de dik duruyoruz
Tarih : 2016.03.21  10:35:15
Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünde konferans veren Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu “Dün Çanakkale’de bu millet dik durmuştu, bugün de dik duruyor” dedi.

Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yavuz Bahadıroğlu ile Toplumsal Eğitim Seminerleri’nin bu ay ki konusu "Çanakkale İnancın Zaferi ve İstiklâl Marşımız" oldu. Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünde gerçekleşen programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti Meram Koordinatörü Mustafa Torun, AK Parti il ve ilçe teşkilatı yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplumsal Eğitim Seminerleri’nin 6’ncısında vatandaşlarla buluşan Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkat çekerken o günlerin tekrar yaşandığını söyledi.

“TARİH BUGÜN TEKERRÜR EDİYOR”

Konuşmasında günümüzde yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Bahadıroğlu,101 sene önce olduğu gibi bugün de tarihin tekerrür ettiğini ifade ederek şunları söyledi; “Dün yaşadığımız olayları yeniden yaşadığımıza hepiniz şahit oluyorsunuz. Yine aynı milletlerin karşımızda olması bir tesadüf değil. Hala bir proje uygulanıyor. Türk devletinin paylaşılması anlaşması sürüyor ve hala terör canlarımızı canımızdan koparıyor. Bizi, korkutmaya ve hayatımızı değiştirmeye zorlayıcı bir takım çabalar içine giriyorlar. İnadına topraklarımızı savunmaya devam edeceğiz, bayrağımızı dalgalandırmaya ve ezanımızı okumaya devam edeceğiz.”

“İSTİKLAL MARŞIMIZ BİLE KORKMA İLE BAŞLIYOR”

Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Türk Milleti’nin güçlü olduğunu ifade ederken, “İstiklal Marşımız bile “Korkma” ile başlıyor. Bugün ülkemize karşı oynanan oyunlara boyun eğmiyoruz ve eğmeyeceğiz. Eğer korkarsanız sizi dize getirirler. Dün Çanakkale’de bu millet dik durmuştu, bugün de dik duruyor. Genç ve eğitimli bir nüfusumuz var. Bugün beğenilemeyen o gençlerimiz Çanakkale’de olduğu gibi Güneydoğu’da destan yazıyor“ dedi.

“TÜRKİYE, DÜNYA’YA MEYDAN OKUYABİLİYOR”

Ülkemiz üzerine oynanan oyunları da dile getiren Bahadıroğlu, “Rusya’yı bile pes ettirecek güce sahip olan Türkiye, Dünya’ya meydan okuyabiliyor. Rusya neden çekildi? Rusya gelir gelmez bizim hava sahamızı delmeye çalışıyordu. Çünkü PKK ve PYD’ye mesaj verecekti. ‘Türkiye sandığınız gibi güçlü değil. Bakın hava sahasını geçtim’ diyecekti. Ülkemiz gereken cevabı verdi.” şeklinde konuştu.

Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, okumuş, yazmış ve kendi meclisi tarafından ihanete uğramış tek milletin Türk milleti olduğunu belirtirken, “Onların üstesinden dün geldik bugün de geleceğiz” şeklinde konuştu.

 “MİLLETİMİZ ECDADININ İZİNDE”

Programın sonunda söz alan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ülkemizin zor günlerden geçtiğine dikkat çekerken “Özellikle bugünlerde Çanakkale ruhunun geri gelmesi gerekiyordu. Hamdolsun bu millet ecdadının izinde bu ruha her zaman sahip oldu. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Bu vesileyle millet olma bilinciyle yaşamamızı sağlayan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” şeklinde görüş belirtti. AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ise düzenlenen programdan dolayı Meram Belediyesi’ne teşekkür ederken, Çanakkale ruhunun ilelebet yaşatılması gerektiğini ifade etti.

Programın ardından Bahadıroğlu, vatandaşların kitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber toplam 815 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi