Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Allah bize yeter
Tarih : 2018.04.13  15:18:40
Aydınlar Ocağı’nda Zumer Suresini yorumlayan Tefsir Uzmanı Muammer Koşdaş, Allah’a asla şirk koşulmaması gerektiğini belirterek “Allah bize yeter. O, ne güzel vekildir” dedi.

Konya Aydınlar Ocağı’nın Tafsir Sohbetleri’nde, Mekke döneminde inen ve 75 âyetten oluşan Zumer Sûresini yorumlayan Tefsir ve Hadis Uzmanı Muammer Koşdaş, “Allah bize yeter. O, ne güzel vekildir” dedi.

Zümer’in “zümreler ve gruplar” anlamına geldiğini ve sûrenin temel konusunun “Allah ve âhiret inancı” çerçevesinde hiçbir şeyin Allah’a ortak ve denk tutulamayacağını, O’nun mutlak ve eşsiz yaratıcı olduğunu, bu sebeple insanın her durumda Allah’a yönelip bağlanması gerektiğinin haber verildiğini söyleyen Muammer Koşdaş Hoca, 32. âyeti mealen “Allah hakkında asılsız inançlar uyduran ve gerçek kendisine ulaştığında onu yalan sayandan daha zalim kim olabilir? Kâfirlerin yeri cehennemde değil mi?” şeklinde okuduktan sonra  “Allah hakkında asılsız inançlar uydurmak”tan maksat, Allah’ın insanlığa kurtarıcı olarak gönderdiği Kur’an’ın hak kitap ve Hz. Muhammed’in hak peygamber olduğunu inkâr etmektir, bu, büyük bir zulüm olarak gösterilmektedir” dedi.

Kendisine şirk koşulması haricinde Cenab-ı Hakk’ın insanın yanlışlarının, günahlarının farkına vararak hatalı yolda olduğunu kabul edip dönüş yapmasının da “günah işlememek kadar önemli” olduğunu ifade eden Koşdaş hoca, “İnsan, yanlış yoldan dönüp iyi şeyler yapma fırsatına sahip olduğu sürece İslâm ona kapıyı açık tutmaktadır. Bağışlayıcı olan Allah’tır” şeklinde konuya açıklık getirdi. Koşdaş, 36. Ve 37. Âyetleri yorumlarken inançları ve davranışlarıyla iyi yolda olan müminlere, doğru bildikleri yolda azimle ve güvenle ilerledikleri sürece Allah’ın yardımının kendileriyle beraber olacağı ümidi ve güvencesinin verildiğini hatırlatarak “Allah bize yeter, O, ne güzel vekildir” diye konuştu.

Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi