Bugün; 18 Nisan 2024, Perşembe
TYB Kültürel Etkinlikler Programı Açıklandı
Tarih : 2020.02.06  14:31:09
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 42 Program’ın düzenleneceği 2020 Yılı Kültürel Etkinlikler Takvimini Açıkladı.

ŞEHRE SÖZÜMÜZ VAR

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 2020 yılı etkinlik takvimini belirledi. Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte faaliyet programını açıklayan TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, “Kültür, edebiyat, tarih, düşünce, bilim, sinema ve musikî alanlarında 11 ay boyunca düzenleyeceğimiz 42 programla her cumartesiye anlamlı bir kayıt düşeceğiz” dedi.

MİLLÎ, MANEVÎ, HATIRLATICI VE YAPICI

Her yıl olduğu gibi 2020 için de eğitici, hatırlatıcı, yapıcı, temel değerlere uygun, millî ve manevî yönü öne çıkan, yol ve yön gösteren programlar îfa etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Köseoğlu, “Geçmişimizi de bugün daha iyi anlamlandıran nitelikli programlarımızla, Konya’mıza kültür sanat camiamıza ‘şehre sözümüz var’ sloganımızla virâ Bismillah diyoruz” ifadelerini kullandı.

START 8 ŞUBAT’TA D. MEHMET DOĞAN İLE

 Açılışı 8 Şubat cumartesi günü İl Halk Kütüphanesi Salonunda TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘Fotoğrafın Bütününe Bakabilmek’ konulu programla yapacaklarını söyleyen Başkan “Kurucu Başkanımız katılımcılara 1914-1923 yılları arasında bir zaman seyahatine çıkaracak” şeklinde konuştu.

DÜNDEN YARINA

Yıllık takvimin oluşumunda yönetim kurulu üyeleriyle bir ayı aşkın araştırma, tespit ve görüşmeler yaptıklarını anlatan Köseoğlu, “Dünden bugüne, bugünden yarına söylenmiş ve söylenecek olanlarla, yazılmış ve yazılacak olanların bir kısmı da Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi çatısı altında söylensin, kayıtlara girsin diyerek konferans, sohbet, panel, sempozyum, sinema gösterimleri tertipledik. İbn-i Arabî’den Sadreddin-i Konevî’ye, Mevlânâ Celaleddin-i Rûmî’den, Farabî’ye, İbn-i Sînâ’ya, Yunus Emre ve Gazneli Mahmut’a kadar düne ait düşünce dünyamızın yıldızlarının bize neler söylediklerini konuşmacılarımız dile getirerek bugüne, yarına not düşecekler” dedi.

DÜŞÜNCE ALANININ YILDIZLARI

Yakın tarihin önemli şahsiyetlerini anma ve anlamaya yönelik etkinliklere de ehemmiyet verdiklerini anlatan Köseoğlu, Arif Nihat Asya, Ömer Seyfettin, Nuri Pakdil, Orhan Kemal, Mehmet Akif Ersoy, Kemal Tahir, Selçuk Es ve Sezai Karakoç gibi edebiyat, sanat ve düşünce alanındaki değerlerimizin anlatılacağı programları da bu yıl icra edeceğiz” şeklinde konuştu.

ŞAİRLER DERGÂH’TA BULUŞACAK

Tarihten günümüze Konya’da ramazanların nasıl yaşandığına dair sohbetlerin yanında 10. Mevlânâ Şiir Şölenini de Türkiye'nin dört bir yanından şairlerin katılımıyla Haziran sonunda dergâhta gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan “Asırlardır ilim ve sanatın, hak ve hakikatin ışığı olarak insanlığı ve dünyayı aydınlatan güzel şehrimiz Konya'da kültür, sanat, edebiyat, düşünce ve bilim adına yapacağımız faaliyetlerimize her yıl olduğu gibi yine destek olan Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerine teşekkür ediyoruz. Kültür ve sanata, tarih ve edebiyata ilgi duyan herkesi 8 Şubat’tan başlayarak her cumartesi programımıza davet ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 11247 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi