Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
ASKON heyeti umutlu döndü
Tarih : 2015.05.13  11:53:43
ASKON Konya Şubesi’nin üye firmalarla gerçekleştirdiği Macaristan, Slovakya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti iş gezisi tamamlandı. ASKON heyeti verimli geçen görüşmelerin ve anlaşmaların ardından Konya’ya döndü.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi üyeleri ve işadamlarından oluşan yaklaşık 22 kişilik heyet, ASKON Şube Başkanı Yakup Yıldırım başkanlığında bir dizi ziyaret gerçekleştirmek ve incelemelerde bulunmak üzere orta Avrupa ülkelerinin başkentlerine iş gezisi gerçekleştirdi. Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de başlayan, Slovakya’nın Başkenti Bratislava ile devam eden gezi, Avusturya’nın Başkenti Viyana ve son olarak Çek Cumhuriyeti'nin Başkenti Prag'da olmak üzere 3 iş görüşmesi 5 toplantı, 4 ziyaret ve 2 bölge incelemesi gerçekleştirildikten sonra sona erdi.

PROGRAM YOĞUN BAŞLADI

Gezi heyetinin ilk durağı, Macar Türk Kültür-İslam Enstitüsü oldu. Burada gerçekleşen iş görüşmelerinin ardından, T.C. Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı ziyaret edildi. Budapeşte Ticaret Müşaviri Fatma Seda Sevgi’den iki ülke ticareti ve yasal mevzuatlar hakkında bilgi alındı.   Budapeşte Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret eden heyet, Macaristan’ Budapeşte Ticaret ve Sanayi Odasında ikili iş görüşmelerinde bulundu. Heyeti, Budapeşte Ticaret ve Sanayi Odası Macar-Türk Bölümü Başkanı Jozsef Kovacs karşıladı. Görüşmeler öncesinde Budapeşte’nin ekonomik ve ticari hacmi konusunda heyete bilgi veren ve iki ülkenin kurumları arasında bilgi ve teknoloji alışverişinin ve ticari işbirliği ilişkilerin geliştirilmesini arzuladıklarını ifade eden Kovacs, Türk heyetini Budapeşte’de ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade etti. ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ise burada Ticaret Odası üyelerine, ASKON''un faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Yıldırım, Avrupa pazarları için Macar şirketlerle verimli işbirlikleri yapabileceklerini ifade etti.

BRATİSLAVA’DA VERİMLİ ZİYARET

Heyetin ülke olarak ikinci durağı ise Slovakya'nın Bratislava şehri oldu. Burada Türk-Slovak Ticaret odası üyeleri ile ikili iş görüşmelerinin ardından Sario yatırım ajansı ve Bratislava  Ticaret müşaviri Yeşim Bayam Pakmeşe'den  brifing alındı. Bratislava'dan sonra ASKON heyeti, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Avusturya Temsilciliği’ni ziyaret etti. Heyet, MÜSİAD Avusturya Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Can ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ağırlandı. Başkan Faruk Can, MÜSİAD’ın Avusturya’daki yapılanması, gerçekleştirdiği faaliyetler ve üye profili hakkında heyete bilgi verdi. Avusturya’daki Türk işadamları ile yapılabilecek yatırım ortaklıkları ve işbirliği noktasında projeler geliştirilebileceğini de ifade eden Faruk Can, bu konuda desteklerini  esirgemeyeceklerini kaydetti. Daha sonra karşılıklı iki ülke ticareti üzerine toplantı icra edildi.

Ardından Tarım Sektörü üyeleri ile Avusturya Hayvan borsası inceleme gezisi ile program devam etti.

TÜRK ÜRÜNLERİ RAHAT PAZAR BULUYOR

ASKON İşadamları Heyeti’nin Viyana'da son durağı Viyana’daki Türkiye Büyükelçiliği ziyareti oldu. Heyet, Büyükelçi Birinci Müsteşarı Emre Zeki Karagöl'ü makamında ziyaret etti. Karagöl, Avusturya ve Türkiye arasındaki siyasi, ekonomik, ticari, kültürel ilişkiler ve işbirlikleri konusunda heyete bilgiler verdi.  Viyana Ticaret Müşaviri Ayşe Şule Özdoğan,  heyet için Viyana ve Orta Avrupa ülkelerinin yıllık ithalat ve ihracat rakamları hakkında sunum gerçekleştirdi. Özdoğan, yıllık yaklaşık 250 milyar EURO’luk bir pazar hacmi olan orta Avrupa ülkelerinden Macaristan, Slovakya, Avusturya ve Çek Cumhuriyetinde Türk ürünlerinin rahatlıkla pazar bulabildiğine dikkat çekti.

Son olarak Çek Cumhuriyetinin Başkenti Prag'da Türk Çek işadamları Derneğinde toplantı icra edildikten sonra, Prag Ticaret Başmüşaviri Necmi Uğurlu'dan iki ülke ticareti ve yasal mevzuatlar konusunda brifing alındı. Heyet Başkanı Yakup Yıldırım ise, ekonomik ve ticari hacim konusunda iki ülke kurumları arasında bilgi ve teknoloji alışverişinin ve ticari işbirliği ilişkilerin geliştirilmesini arzuladıklarını ifade etti. Başkan Yıldırım, yatırım ve işbirliği çerçevesinde projeler üretmek istediklerini de dile getirdi.

YILDIRIM: ÇOK VERİMLİ BİR GEZİ OLDU

Gezi hakkında heyet adına değerlendirmede bulunan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, gezinin çok yoğun ve verimli geçtiğini ifade etti. Ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına son derece önemli bir etkinlik gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Yıldırım, “ASKON öncülüğünde işadamlarımızın katılımı ile yapılan gezi son derece verimli geçti. Yıllık yaklaşık 250 milyar EURO’luk bir pazar hacmi olan orta Avrupa ülkelerinden Macaristan, Slovakya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'nde Konyalı işadamlarımızın da yatırımlarının ve işbirliklerinin olması için temaslarımızı sürdüreceğiz. Şuanda anlaşma yapmak üzere bir çok heyet üyemiz bulunmaktadır. Umuyorum ki, önümüzdeki süreç içerisinde ziyaret edilen ülkelerle ticari bağlantılar, yatırım ortaklıkları ve işbirliği çalışmaları gerçekleştirilecektir. Önümüzde ki ay heyetimizden işadamlarımız  bu gölgeye bireysel bir ziyaret daha yapma kararı almıştır” Bölgenin önemine binaen ASKON olarak bizde konunun takipçisi olacağız, üyelerimize sürekli yönlendirmelerde bulunacağız.  diye konuştu.

İHRACATI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

İhracat rakamlarının artması için çalıştıklarını belirten Yıldırım, “Bu gezi ihracatçı firma sayımızın da arttırılması ve ihracat yapan firmalarımız için ise ihracatlarının artırılması yönünde çalışmalarımızdan biri olarak öne çıkmıştır. KOBİ işletmelerin sürekli arttığı Konya ihracat rakamlarının artırılması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca, gerçekleştirilen iş gezisiyle iş adamlarımızın yeni pazarlar bulmalarına da önemli bir avantaj sağlıyor. Ayrıca 4 ülkede görüştüğümüz kurumlardan Konya'mıza alım heyetleri getirilmesi konusunda iş birliğine varmış bulunmaktayız.  Bu bakımından Macaristan, Slovakya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti iş gezisi son derece yararlı olmuştur” dedi.

Bu haber toplam 718 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi