Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
Bayır-Bucak Türkmenleri bizim kardeşimizdir
Tarih : 2015.11.27  14:38:09
KONYA STK İcra Kurulu Üyesi İbrahim Dıvarcı yaptığı basın açıklamasında Suriye'de meydana gelen son gelişmelerle ilgili görüşlerini paylaştı. Açıklama şöyle:

           Son yıllarda Suriye’de yaşanan insanlık dramı gün geçtikçe derinleşmektedir. Özellikle Batılı ülkelerin ve Rusya’nın Deaş terör örgütünü bahane ederek Suriye’de yaptıkları hava operasyonları son zamanlarda hedefinden uzaklaşarak bölücü örgüt PKK uzantıları ve katil Esed rejimine yardım eder hale gelmiştir.

            DEAŞ’ın hiçbir şekilde bulunmadığı Türkiye sınırına sıfır noktasındaki Bayır-Bucak Türkmen bölgesine yönelik Rus destekli hava ve kara hareketleri binlerce sivilin katledilmesi tehlikesi doğurmuştur.

            Batılı ülkelerin her zaman ki gibi bu meselede de ikiyüzlü davranışları herkesin malumudur. Daha önce Ayn el-Arap-Kobani bölgesinde yaşananlar üzerine harekete geçen ülkeler Bayır-Bucak konusunda sessizliğe bürünmüştür. Oysaki bu insanlar bin yıldır o bölgede yaşamaktadırlar.

            Bayır-Bucak Türkmenleri tıpkı Suriye’’deki diğer etnik unsurlar gibi bizim kardeşimizdir. Çoluk çocuk demeden kendi halkını katleden Esed ve destekçilerinin yaptığı zulme seyirci kalmamız düşünülemez.

            Rusya ve Batılı ülkelerin İsrail ve Esed’in güvenliği endişesiyle Suriye’deki katliamlara uzun süredir seyirci kaldığı aşikârdır. Derinleşen ve içinden çıkılmaz hal alan Suriye meselesinin bu gün geldiği noktada Bayır-Bucak Türkmenlerinin kitlesel bir kıyıma uğrama tehlikesine karşılık elbette bu insanlarla bin yıldır akrabası olan Türkiye’nin sesiz kalması beklenemez.

            Rusya son derce yanlış politikalar uygulayarak Esed rejiminin yanında yer alarak Türkiye kurduğu iyi ilişkileri riske atmaktadır. Türkiye’nin ısrarlı uyarılarına rağmen yanlış adımlar atarak daha kırılgan bir zeminin oluşmasına sebep olmaktadır.

            Sadece kendi dini ve ırkından gelenlere değil tüm insanlara binlerce yıldır kol kanat geren bu milletin yanı başında yaşanan bu drama seyirci kalması düşünülemez.

            Suriye’ye yardım konusunda bu güne dek elinden geleni yapan Konya’da bu konuda duyarlılığı yüksek bir şehrimiz olarak yine üzerine düşeni yapacaktır. BU zulme asla rıza göstermeyeceğimi bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz.

            Öte yandan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım konusun da öncülük eden Kızılay, İHH ve Konya merkezli diğer sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine destek veriyor ve herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bu haber toplam 781 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi