Bugün; 17 Mayıs 2024, Cuma
Mehmet Akif Sevgisi Salona Sığmadı
Tarih : 2013.12.29  16:18:30
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77'nci yılında Meram Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Sevilen sanatçılar Erkan Mutlu ile Serdar Tuncer'in katıldığı programa vatandaşlar çok yoğun ilgi gösterdi.

Konevi Kültür Merkezindeki anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 77. yıldönümü nedeniyle düzenledikleri programa gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür eden Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi:  "Milli Şairimiz, İstiklal meşalesinin tüm Anadolu'ya yayılmasında güçlü şiiriyle, etkili hitabetiyle, inanmış kişiliğiyle önemli bir rol oynamıştır. Şairliği ve mütefekkirliğiyle olduğu kadar dava adamlığıyla da gönüllerde müstesna bir yere sahiptir.
'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdı mı, hatta boğarım!
Boğamazsın ki! Hiç olmazsa yanımdan kovarım' dizeleriyle; milli menfaatlerin aksine işbirliği yapanlara,  geçmişini reddedenlere açıkça meydan okumuş,
'Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum!
Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!'  dizeyleriyle de milli davayı her şeyin üzerinde tutmuş; Türk milletinin tam bağımsız olmadan yaşayamayacağını açıkça haykırmıştır.
Hayatı, mütevazi bir yaşam örneği olan bu büyük insanın, milletin kalbinde unutulmaz bir yer tutmasını sağlayan ve milli mücadelenin destansı bir ifadesi olan İstiklal Marşı onun kahraman ruhunu ve emsalsiz üslubunu anlatmaya kâfidir. Milli marşımızı  “Korkma!” hitabıyla başlatıp, "İstiklal" ile bitirmiş ve 'O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır'  diyerek İstiklal Marşı’nı Safahat’ına almamıştır. Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, minnet ve dualarla anarken, bu programı hazırlayan Erkan Mutlu ve Serdar Tuncer’e; yoğun ilginizden dolayı da sizlere teşekkür ediyorum."

"Mehmet Akif Ersoy'a Saygıyla" isimli programa ünlü sanatçı Serdar Tuncer, Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirini okuyarak başladı ve merhumun önemli eserlerini okudu. Sevilen sanatçı Erkan Mutlu da, Milli Şairimizin şiirlerinden bestelediği Aşiyan albümünden eserleri icra etti.
Programın sonunda AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ile Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, her iki sanatçıya çeşitli hediyeler verdiler.

Bu haber toplam 818 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi