Bugün; 29 Nisan 2024, Pazartesi
Meclis’ten sağlığa katkı
Tarih : 2014.01.05  11:39:58
Konya İl Genel Meclisi, hastane ve gıda kontrol laboratuarlarının tıbbi cihaz eksiklerine katkı da bulunacak.

Konya İl Genel Meclisi, 2014 yılının ilk toplantısına başlıyor.6360 sayılı Büyükşehir Yasası nedeniyle bu yıl yalnız 3 ay çalışacak olan Meclis, ilçe, belde ve köylerde hizmet ve yatırımlar yapılması için karar almaya devam edecek.

Konya İl Genel Meclisi, 20. Seçim döneminin 5. Çalışma dönemine 06 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 14.00’da açacağı ilk birleşimle başlıyor. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi başkanlığında 5 gün boyunca yapılacak toplantılarda, komisyon raporlarının yanı sıra İl Özel İdaresi birimlerinin 2013 yılı faaliyetleri ile İl Encümeni’nin faaliyetleri de Meclis üyelerine anlatılacak. İlçe hastanelerinde oluşturulacak kütüphanelere kitap desteği vermeye hazırlanan Meclis, hastane ve gıda kontrol laboratuarlarının tıbbi cihaz eksiklerine de katkı da bulunacak.

Arazi toplulaştırma ve artan ödeneklerin ihtiyaç duyulan hizmetlerde kullanılması amacıyla tahsis değişikliği gibi önemli konuların ele alınacağı toplantılarda 55 madde görüşülerek karara bağlanacak. Toplantılarda ayrıca, köy ve beldelerin mahalleye dönüşecek olması nedeniyle köy ve beldelerde çevre sınırlarına ilişkin anlaşmazlıkların giderilmesi, cami, okul gibi vakıf envanterlerinin belirlenmesi ve sorunların giderilmesi, İl Jandarma Komutanlığı’nın Çocuk İzleme Merkezi kapsamında tanık koruma alanı için ihtiyaç duyulan 2 adet binek tipi sivil aracın karşılanması, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi bölümüne ameliyatsız kanser tedavisi yapmayı sağlayacak TRUEBEAM cihazının alınması, il merkezi ve ilçelerdeki bütün hastanelerde kütüphane kurulması ve kitap desteği, Konya Gıda Kontrol Laboratuarı’na katkı maddelerinin analizini yapacak HPLC cihazının alınması konuları müzakere edilerek karar alınacak. İl Özel İdaresi’nin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapılacak.

İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı toplantı gün ve saatleri şöyle:

06 Ocak 2013 Pazartesi         saat:14.00

07 Ocak 2013 Salı                  saat:10.00

08 Ocak 2013 Çarşamba        saat:10.00

09 Ocak 2013 Perşembe        saat:10.00

10 Ocak 2013 Cuma              saat:10.00

Bu haber toplam 2855 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
SAĞLIK

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi