Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
“Kur’ân Müslümanların Anayasası’dır”
Tarih : 2014.04.03  12:40:35
Aydınlar Ocağı’nda Tâhâ Suresini yorumlayan Tefsir Uzmanı Koşdaş Hoca, “Kur’ân-ı Kerîm baştan sona kadar bir öğüt ve bir şifa kaynağdır. Kur’an aynı zamanda Müslümanların anayasası hükmündedir” dedi.

Konya Aydınlar Ocağı’nın Tefsir Sohbetleri’nde Meryem Suresi’nden sonra Kur’ân-ı Kerîm’in yirminci suresi olan Tâhâ Sûresi’nin tefsirine geçen Hadis ve tefsir Uzmanı Muammer Koşdaş, Mekke devrinde nâzil olan ve 135 âyetten teşekkül eden Tâhâ suresinin 130-131. âyetlerinin Medine döneminde indiğini söyledi.

Bu surenin Peygamber Efendimizi teselli eden bir sûre olduğunu belirten ve ilk ayetinin de “Tâ, Hâ” ile başladığını ifade eden Muammer Koşdaş Hoca, “Kur’an bir öğüttür. Kimler için? Allah’tan hakkıyla korkanlar için Kur’ân-ı Kerîm baştan sona kadar bir öğüt ve bir şifa kaynağdır. Kur’an aynı zamanda Müslümanların anayasası hükmündedir” dedi.

MUTLULUĞUN ŞİFRESİ KU’AN’DA

Kur’an’a uyulması halinde insanlara zor gibi görünen şeylerin büyük bir mutluluk verdiğine dikkati çeken Koşdaş Hoca, Allah’tan başka ilâh olmadığını ve en güzel isimlerin de O’nun olduğunu belirterek” Müslümanlar Esmaül Hüsnâ’yı hergün en az bir defa okumalıdır” dedi.

Tahâ suresinin Hz. Ömer’in Müslüman olmasına vesile olan bir sûre olduğunu hatırlatarak 37. âyete kadar olan bölümü yorumlayan Koşdaş Hoca, Hz. Musa’ya Cenab-ı Hak tarafından verilen güç ve kuvvet ile mucizelerden söz ederek “Allah’tan başka güç ve kuvvet yoktur. O ne derse o oluverir” dedi. Musa Aleyhisselâm’ın Tuva Vâdisi’ne, Allah ile konuşacağı sırada Hz. Musa’nın ayakkabılarını çıkartarak girmesine izin verildiğini hatırlatan Koşdaş Hoca, “Kutsal ve mukaddes yerlere bundan dolayı Müslümanlar ayakkabılarıyla girmezler. Burada Cenab-ı Hak Musa’ya, “Bana kulluk et. Ve beni anmak için dosdoğru namaz kıl. Kıyâmet çok yakın bir gelecekte kopacak” şeklinde seslenerek namazda Allah’ı zikretmesini istediğini dile getirdi.

NEFSİNE TAPANLAR HELAK OLDU

Koşdaş Hoca ayrıca, Cenab-ı Allah’ın bize 5 şey hakkında teferruatlı bilgi vermediğine işaret ederek bu beş maddeyi şöyle sıraladı:

“1-Kıyâmetin ne zaman kopacağını,

2-Yağmurun ne zaman ve nereye yağacağını,

3-Ana rahmine düşen çocuğun kız mı yoksa erkek mi olacağını,

4-Hiçbir nefsin yarın ne kazanacağını ve ne zaman kazanmayacağını,

5- Ne zaman ve nerede öleceğini kimse bilemez.”

Tefsir Uzmanı Koşdaş Hoca, Müslümanların, kâfirlerin sözlerine ve nefsine tapanlara uymaları halinde helâk olacakları uyarısında da bulunarak yeryüzünde helak olan diğer kâvimlerin zenginliklerinden dolayı nefslerinin esiri olduklarını ve sapıklığa düştükleri için helak olduklarına dikkati çekti. Hocaefendi ayrıca, 25-35.ayetlerin dua niteliğinde olduğunu ve Müslümanların bu duayı hergün yapmaları, kekeme konuşanlara ise okuyarak öğretmeleri gerektiği üzerinde durdu.

Bu haber toplam 947 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
KÜLTÜR-SANAT

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi