Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
Konya Ekonomi Ödülleri 2013
Tarih : 2014.03.26  14:17:52
'Konya Ekonomi Ödülleri 2013' törenle sahiplerini buldu. Törende, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, İhracat, İSO İlk 500, İSO İkinci 500, en çok tescil yapan firmalar, en çok istihdam oluşturan firmalar ödüllendirildi.

Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, SGK Konya İl Müdürlüğü ve Konya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Konya Ekonomi Ödülleri” Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle sahiplerine verildi. Konya Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, geçen yıl Mayıs ayında tarihi bir olaya şahit olduklarını, Uluslararası Para Fonu’na (IMF) olan borcun kapatıldığını ve bir daha Türk milletinin dış borca mahkum edilmeyeceğini söyledi. Bakan Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“2001-2002 yılında hatırlar mısınız ekonomik krizden sonra Türkiye’ye sıradan bir IMF memuru gelirdi, millet dönemin başbakanın ağzına bakmaz, IMF memuru ne diyecek onun ağzına bakardı. Piyasalar onun söylediğiyle güven duyar ya da güven bozulurdu. Bu ülkeye bağımsız ülke diyebilir misiniz. Siyasi iktidarın milli iradeden aldığı güçle ülkeyi yönettiğini söylemek mümkün olabilir mi? Borç alan bir müddet sonra talimat almaya başlar. Acı gerçek, Osmanlıdan sonra biz borç almaya başladık. O zaman bütün gücümüzü ve kapasitemizi kullanacağız. Şimdi tarih bize bir sorumluluk vermişse dünya alem bilsin ki, bu milleti bir daha dış borca da mahkum etmeyiz, bu milleti bir daha bu zilletle yaşatmayız. Bu devlet adamlarımız içinde bir asli görevdir, iş adamlarımız içinde asli bir görevdir. Bugün iş adamlarımız pasaportlarımızın kıymeti, paramızın kıymeti hepimizin onurudur. Pasaportumuz kıymetli değilse onurumuz zedelenir. Atarlar pasaportunuzu bir kenara. Paranız kıymetsiz ise bu da milli onurun bir parçasıdır. Elhamdülillah bütün bunlar kıymetin parçasıyla bu milletten alınan güçle, işadamlarımızla, insan unsurlarımızın harekete geçmesiyle sağlandı” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, yeni yerel yönetimler yasası ile yıllık yatırımlarının 10 katına çıkacağını söyledi. Başkan Akyürek, “Konya artık belki 60 ülkeden daha büyük bir toprak alanında, büyük bir imar ve yatırım hamlesine girişecek. 584 köyümüz, 168 belde ve 31 ilçemizde birçok alt yapı süt yapı yatırımlarında imza atmamız gerekiyor. Yılda yerel yönetimlerin 100-150 milyon liralık yatırım gücü 1 milyar lirayı bulacak” diye konuştu.

Töreni düzenleyen kuruluşlar adına konuşan Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, Türkiye ekonomisindeki büyümenin tesadüf olmadığını kaydetti. Kaleli, “Türkiye son on yılda ekonomi başta olmak üzere her alanda büyük mesafe aldı. Büyük başarılara imza atıldı. Küresel ekonomik ve siyasal kırılganlıkların şiddetle yaşandığı bu dönemde Türkiye’nin yüzde 5,1 büyüme göstermesi elbette tesadüf değildir. Bu başarı tesadüflerle açıklanamaz. Bu başarı ancak bilgiyle, öngörüyle, kararlılıkla, inançla, demokrasiyle, istikrarla ve güvenle açıklanabilir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2013 yılı Kurumlar Vergisi şampiyonu Konya Şeker A.Ş. adına Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’a ödülünü verdi.

Törende, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, İhracat, İSO İlk 500, İSO ikinci 500, en çok tescil yapan firmalar, en çok istihdam oluşturan firmalar, Konya Ticaret Odası 40. yılını dolduran firmalar, Konya Ticaret Borsası 40. yılını dolduran firmalar ve Konya Sanayi Odası 35. yılını dolduran firmalara ödülleri verildi.

KOMBASSAN'A 4 ÖDÜL

Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet DAVUTOĞLU’nun katılımıyla düzenlenen, “2013 Konya Ekonomi Ödülleri Töreni”nde, Kombassan aldığı 4 ödülle önemli bir başarıya imza attı.

Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu Konya İl Müdürlüğü ve Konya Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliği ve Dış İşleri Bakanı Davutoğlu’nun katılımıyla Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen töreni müteakip Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin bir açıklama yaptı.

İSO ilk Binde 5 Kombassan Şirketi

Yaptığı açıklamada Şahin; “Her yıl birçok şirketimizle, İstanbul Sanayi Odası’nca belirlenen, ülkemizin en başarılı şirketleri arasında yer almaktayız. Bu yılda 5 şirketimizle bu listede yer aldık. Grubumuz şirketlerimizce gösterilen bu başarının, başta paydaşlarımız olmak üzere bizleri yakinen takip eden birçok kesim tarafından mutlulukla karşılandığının farkındayız. Ödüllerle taçlandırılan bu başarıların artması amacıyla yöneticisinden, işçisine yoğun bir çaba içerisinde çalışmaktayız. Önümüzdeki dönemde Grubumuz ve ülkemiz için daha güzel günlerin geleceğini ümit ediyoruz.” dedi.

Kombassan sahip olduğu tecrübeyi, dünyaya yayacak

  Yurtiçinde ve dışında 18 şirket 32 tesis, 6 bine yakın direkt, 15 binin üzerinde endirekt çalışanı bünyelerinde istihdam ettiklerini belirten Şahin, Romanya ve Macaristan’daki Rulman fabrikalarının bir uzantısı niteliğinde olan Hindistan’da yeni bir tesise ait çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Şahin, önümüzdeki yıllarda Rulman üretimi konusunda sahip oldukları birikimlerini dünyanın çeşitli bölgelerinde değerlendireceklerini söyledi.

İstanbul Sanayi Odasınca her yıl belirlenen, Ülkemizin En Başarılı ilk bin şirketi arasında bu yıl, Kombassan’ın 5 şirketinin bulunduğunun altını çizen Şahin, “törende, Kombassan Kağıt, Komgıda, Komyapı ve Kompen şirketlerinin ödül aldıklarını, Tekirdağ da bulunan Muratlı Karton işletmelerinin de bu ödüle layık olduğunu ancak, Konya dışında bulunduğu için programda yer almadığını ifade etti.

Şahin; “Hedefimiz Paydaşlarımıza Kar Payı Dağıtımı”

Şahin açıklamasında; 23 Kasım 2012 tarihinde, Borsa İstanbul’a KOMHL koduyla dahil olan Kombassan Grubunun, planladığı hedeflere doğru kararlılıkla yol aldığını, şeffaf ve istikrarlı yönetim anlayışı doğrultusunda bundan sonraki hedeflerinin paydaşlarına kar payı dağıtımı olduğunu belirtti. Kombassan Grubunun, Konya ve ülke ekonomisine kazandırmaya devam edeceğini ifade eden Şahin, organizasyonu tertipleyen tüm kurumlar ile bakan ve bürokratlara teşekkür etti.

Bu haber toplam 2201 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
EKONOMİ

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi